То хубаво сте почнали с цветовете ама защо не сте довършили?
Нашествие - червено; собствена атака - зелено ; подкрепление - оранжево.
Кво ви пречи на търговските мисии да измислите три цвята - един за пренос на ресурси между собствени градове - втори за мой търговци тръгнали със злато на покупка и трети за чужди търговци идващи със злато за ресурса от пазара ми. Тук може да има и варианти - един цвят за търговец заминаващ със злато и втори за търговец пристигащ с ресурс и същия цвят за търговец мъкнещ между два мой града. Това може да се обмисли - важното е да е шаренийка.
За проучвателите още два цвята - един за заминаващи и втори за връщащи се.
Мисия завършила с неуспех може да се оцвети ярко за да се откроява и т.н.
В самото прозорче:
Ако си стареишина или военен министър ти писва от червеното и в един момент започваш да си апатичен към него!
Затова нека за атака към съкланник да е друг цвят (примерно виолетово) а червеното да си остане само за мойте си владения. После като почнат да се виждат от героя и атаките към съюзници за тях трети цвят.
Ами това ми е предложението - луд на шаренко се радва!
прозорчето на далекогледа с мисиите
- Perco
- Капитан
прозорчето на далекогледа с мисиите
Да използваш Shljakavica е аналочно на писането с *****(фецес) по стената - чете се ама не е красиво и асоцийраш автора му с нещо смръдливо.
-
- Магистър
Re: прозорчето на далекогледа с мисиите
То хубаво да има различни цветове за всичко, но пък си представи ако имаш всички възможни мисии каква чалготека ще ти е в прозореца и пак няма да можеш да се оправиш коя мисия за какво е, ако не си ги прочетеш
Не мисля, че човешкото възприятие ще може да навикне само с поглед на цвета да различи и възприеме 15 различни цвята /и то някои ще са нюанси и още по-мазало става/ ...
Иначе идеята е добра, но повече от 4-5-6-7 /максимум/ различни цвята за различните мисии, според мен, не трябва да има ...

Иначе идеята е добра, но повече от 4-5-6-7 /максимум/ различни цвята за различните мисии, според мен, не трябва да има ...
-
- Новобранец
Според мен ако се прави нещо такова трябва да се изкара ново меню някъде с малки светещи точки за всеки тип мисия поотделно дали е активна или не.
Като допълнение може да се сложи до тях и по една цифра с бройката им, или още по-добре за да се спести място по екрана защо не и светещи цифри ? Примерно 4-5 типа мисии може да се направят така не мисля че ще затрудни някого освен ако има проблем с цветовете......
Като допълнение може да се сложи до тях и по една цифра с бройката им, или още по-добре за да се спести място по екрана защо не и светещи цифри ? Примерно 4-5 типа мисии може да се направят така не мисля че ще затрудни някого освен ако има проблем с цветовете......
-
- Новобранец
Напълно те подкрепям тук!Perco написа: Ако си стареишина или военен министър ти писва от червеното и в един момент започваш да си апатичен към него!
Затова нека за атака към съкланник да е друг цвят (примерно виолетово) а червеното да си остане само за мойте си владения.