1. Може ли да се атакува град, чиято порта е спусната? Така и не го схванах това.
Примерно, моят град е 5 ниво (тоест кметството), гледам наоколо градове от 1-во, 2-ро, 3-то, 4-то, които по всяка вероятност още не са направили рисърча "Порта". Мога ли да ги атакувам? Какво се прави?
И изобщо... Абе, ясно е, че за да атакувам трябва да построя съответни сгради, да произведа армия. Но после какво? Само със селяни (рицарска раса съм) мога ли да спечеля в бойна мисия, ако противникът няма никаква армия или моите пичове ще си изпотрошат нахалост мечовете в стените. Не виждам стенобитни съоръжения, явно в тази игра такива не са нужни. Очевидно чужд град не може да бъде превзет (може да бъде разрушен, но в специален сървър), каква е идеята тогава?
2. Мисията "грабеж", да речем - каква точно е нейната цел?
От кого грабя, ако не мога да превзема и вляза в града?
Просто моля за малко по-ясни и конкретни подробности. Съвсем възможно е да съм по-тъп, отколкто си въобразявам, но инфото в Енциклопедията, поне мен, не е в състояние да ме ориентира. Просто, ако може един пример как точно се извърша атака, особено в ранните нива на развитие. Благодаря!