От 4-5 дена търся подходящо място за нов град и не намирам. Как мога да намеря такова място и само не ми казвайте да продължавам с тъпите проучватели щото вече ми писна...
Зарязвам я тая игра и който има нерви да си я играе.
Нов град?
-
- Оръженосец
Re: Нов град?
По принцип продължаването с проучвателите си важи, но ако толкова не ти се търси - попитай някой съсед/съюзник/съкланиик дали е проучил място по твоите критерии, което няма да ползва. 

-
- Новобранец
Е как с какви критерии? Много ясно че града трябва да става да 5 ниво а то такива няма. Пълно е с "умрели" грачи и човек ако иска не може да си намери място а и са много редки на картата. Кой ще ти даде място за град като после той няма да има къде да си построи града.
-
- Оръженосец
Ами като няма до пето, задоволи се с нещо от четвърто, примерно.
Можеш да проучиш по-отдалечените кралства. Намери район, който не е толкова гъсто населен и полекичка се придвижвай към него. Тоест създай един град на определено разстояние от теб, което те устройва. После втори, отдалечен от новото ти градче пак на известно разстояние и т.н. Докато накрая не се наместиш някъде, където ти е кеф. Можеш да местиш и столицата, въпреки че като гледам имаш защита на древните, не е желателно това да става. Тоест не е най-умното, което можеш да направиш, струва ми се.
А ако не ти се занимава с всичко това, което определено ще изисква много време и ресурси, можеш да си изтриеш този профил и да си направиш нов с надеждата, че ще улучиш по-добро място.
Впрочем, тези "умрели" играчи ще си изгубят терените по някое време. Можеш да изчакаш да видиш какво ще изникне след тях.
Можеш да проучиш по-отдалечените кралства. Намери район, който не е толкова гъсто населен и полекичка се придвижвай към него. Тоест създай един град на определено разстояние от теб, което те устройва. После втори, отдалечен от новото ти градче пак на известно разстояние и т.н. Докато накрая не се наместиш някъде, където ти е кеф. Можеш да местиш и столицата, въпреки че като гледам имаш защита на древните, не е желателно това да става. Тоест не е най-умното, което можеш да направиш, струва ми се.
А ако не ти се занимава с всичко това, което определено ще изисква много време и ресурси, можеш да си изтриеш този профил и да си направиш нов с надеждата, че ще улучиш по-добро място.

Впрочем, тези "умрели" играчи ще си изгубят терените по някое време. Можеш да изчакаш да видиш какво ще изникне след тях.

-
- Оръженосец
Не ти трябва четвърто. Търси пето, не може да няма. Ако не в желания квадрант потърси в съседен, все ще намериш.
-
- Новобранец
а някой може ли да ми каже как по точно се прави тоя град ????? изучих науката имам перли за по бързо населението да се премести но не ми разрешава да го използвам ще бъда много благодарен ако някои ми даде съвет на лично мерси 

-
- Оръженосец
Строиш колонизационен център и в него правиш заселник. След като заселникът е готов, избираш квадратче и "забиваш знамето"