Картата би трябвало да бъде в глобален вариант т.е. сферична - представете си играч чийто град е разположен на долния ръб (примерно 67 -22-хх) - изучава шпионаж до второ ниво и би трябвало да има две кралства на разположение обаче надолу е отрязан от края на картата. Това моментално го поставя в по-неизгодна позиция от играч намиращ се в центъра на картата. А за какво иде реч в ъглите на картата няма да коментирам.
Ако картата е глобална ще има презастъпване - под 67 - 22 - хх ще се намира квадрата 67 - 01 - хх от другия край на картата и там ще се отварят полетата които сега са отрязани.
картата не струва!
- Perco
- Капитан
картата не струва!
Да използваш Shljakavica е аналочно на писането с *****(фецес) по стената - чете се ама не е красиво и асоцийраш автора му с нещо смръдливо.
-
- Оръженосец
Re: картата не струва!
Поркрепям! Играчите намиращи се на 3-4 полета от края на картата наистина са в по-неизгодно положение.
-
- Магистър
идеята е добра,обаче кой ги кара да си стоят в края
всеки играч винаги може да си премести градовете на удобно за него място
всеки играч винаги може да си премести градовете на удобно за него място
-
- Оръженосец
@didko1970
Да си представим, че трябва да си преместя града, както е в моя случай защото съм доста близо до ръба на картата, според вас колко време и ресурси ще загубя, и това не ме ли поставя в неравностойно положение спрямо играчите които не са близо до ръба на картата?
И сега си представяме какво му е на един играч който си плаща абонаменти и няма равни условия с другите.
Да си представим, че трябва да си преместя града, както е в моя случай защото съм доста близо до ръба на картата, според вас колко време и ресурси ще загубя, и това не ме ли поставя в неравностойно положение спрямо играчите които не са близо до ръба на картата?
И сега си представяме какво му е на един играч който си плаща абонаменти и няма равни условия с другите.
- Denity1
- Магистър
Според мен си има лоша и добра страна:
Ако си на 73-1-xx (например), пророците и шпионите ти ще виждат само на долу и на ляво, така това е лошата страна.
Ако се намираш в центъра на картата ще гледаш с шпиони и пророци във всички посоки, но от всяка страна ще си обграден от противници и ще се чудиш от кой да се пазиш по напред, докато ако си на ръба (в случая 73-1-xx) съперниците ти ще са по - малко.
За мен и на двете места е добре.
Ако си на 73-1-xx (например), пророците и шпионите ти ще виждат само на долу и на ляво, така това е лошата страна.
Ако се намираш в центъра на картата ще гледаш с шпиони и пророци във всички посоки, но от всяка страна ще си обграден от противници и ще се чудиш от кой да се пазиш по напред, докато ако си на ръба (в случая 73-1-xx) съперниците ти ще са по - малко.

За мен и на двете места е добре.

-
- Капитан
Аз отдавна съм го предложил и попитах администрацията вьзможна ли е промяна отговор не получих от тях- вижте темата-Революционна идея за движението по картата