Да си купиш благочестие, на цената на безчестие.

Тук може да се приказва за каквото се иска.
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
spartak671
Новобранец

#1 Мнение от spartak671 »

Когато сам си неспособен да свършиш нещо какво правиш?
Ако нямаш излишни пари си опичаш акъла и правиш невъзможното за да постигнеш целите си.
А когато имаш пари и нямаш акъл?
Купуваш всичко което можеш да купиш и/или плащаш да за бъде волята твоя.

Гоше, ясен си, твърде ясен, твърде прозрачен. Почти като перде, ама не баш.
Идеята да пожертваш едни 2-3к лева и да си купиш това, което не можеш да имаш приживе е стара почти колко света.
Какво са 2-3к лева за твоята фирма?
Не може да са повече 20-30 битки нали, по 100 лева на битка калко прави?
Едни 2-3к лева.

Нещото, което обаче не отчиташ е всъщност какво си купуваш.
Ще те улесня, купуваш си всеобщото презрение.

Понеже намирам за нужно ще обясня и защо.

Какво са едни 2-3к лева дарени на бедстващи или бедни семейства?
Твърде недостатъчни, но чудесно начало.
Възможно е дори да станеш първопричината или повод за нещо несравнимо по-голямо от самия теб.

Ще получиш своите три минути слава, работя за национална медия. Имаш думата ми, с радост ще изпратя колегите журналисти, а те с радост ще те удостоят с така мечтаните три минути слава.
И тези три минути слава ще струват много повече от другите три безславни минути в които ще си афиширал в розови гащи що за нарцис си и с колко лека ръка плащаш по 100лв за доклад.

....

Нещо ми изтъня речника, не малко възмутен съм. И може би с право, не знам, времето или хората ще кажат.

Но ... хрумва ми нещо.

Така и така даваш пари.

Моят акаунт се продава на теб и само на теб, на цена от 5к лева, промоционална цена.

Парите от този акаунт, всяка една стотинка от тях ще даря във вид на дрехи, сметки и ток на бедстващи семейства.

Не държа да играя със същество като теб, но ако има как да направя светът по-дoбър с парите ти - I'm in, I'm all in.

Гошееее, Гошеее, Гошко.
Не всичко е пари и не всичко може да бъде купено дори с много пари.

Парите са средство за препитание, а не за закупуване на безчестие.
Идеята е че, някой ден може да чуеш непознат цитат на отдавна мъртъв език насочен към теб.
А срамът когато попиташ чичо Гошо е възможно да бъде непоносим.

MENE, MENE, TEKEL, UPHARSIN
tonos
Новобранец

Re: Да си купиш благочестие, на цената на безчестие.

#2 Мнение от tonos »

Стари партньоре и настоящ опоненте:) Отворил си цяла тема за моята скромна особа:)...не мислих да пиша, но поне за трети път я срещам в чатовете ни и така някак си помислих, че е редно да те уважа:) а изхождайки от презюмцията, че лоша реклама няма може би трябва да ти благодаря ако имах нужда от това:)
Говориш ми в умалителна форма:) Така някак си да ме омаловажиш може би или по-скоро ти да се над-градиш над мен:) принципно погледнато няма лошо, така го чувстваш, така го правиш...човещина:)
Искам само да ти споделя един мой възглед и няколко специални пожелания за теб.
Ти си интелигентно момче(това никога не съм го оспорвал, друг е въпроса че нещо не биваш и за това ти е такъв и социалния статус) и би си представил знанието на един човек ако го оприлича с вътрешния периметър на окръжност, а незнанието с външния. Та в този дух си представи един човек с малко знания, с малка представа за живота какъв ще му е външния периметър на незнанието и съответно на един човек с по-големи знания...Ако още не си си го представил ще ти кажа какво имам в предвид...Един човек колкото повече научава, толкова повече разбира че не знае. Запомни го това от мен и тук ще мина към пожеланията. Дано започнеш да усещаш някой ден колко много неща не знаеш, все повече и все по силно. Имено тогава ще разбереш, че израстваш истински. А не като пишеш на фаворита ти в умалителна форма!!!
И още нещо ще ти пожелая понеже говориш за средства за препитание. Пожелавам ти някой ден да имаш възможност да разбереш, че средствата не са само за препитание, а в един момент могат да се използват и за удоволствие.
Прочети ме внимателно, осмисли го и бъди сигурен, че постигнеш ли и двете ми пожелания ще разбереш за какво съм ти говорил, ще спреш да мразиш и ще спреш да имаш нужда от самореклама. Точно тогава ще си разбрал, че нямаш нужда от това някой да те забележи(или да имаш клан с подчинени), защото когато израснеш истински тогава ще разбереш, че мнението на тези под теб е безпредметно за теб.
А и още нещо ще ти пожелая. Някой ден да имаш до теб жена, истинска жена, жена за която ти си ако не всичко, то поне почти всичко в живота:)....а не 4-ри висши образования на които да робуваш:)
Жив и здрав бъди стари ми познайнико!
А да..5000 лева!?
Искаш да ти дам 5000 лева? Аз да дам на теб 5000 лева с надеждата, че ти ще ги дариш някъде си!? Да ти дам средства в размер на няколко месечната ти заплата и да очаквам че няма да си ги вземеш както си взе за теб далеч по-малкото левчета от 7-цата??? Аз не мога ли да ги даря някъде си 5000 лева без да минават през теб или пък да си ги изхарча някъде другаде където примерно ми е кеф, защото не го намирам за такъв да ти дам 5000 лева на теб и жена ти:)
Още нещо запомни от мен, на протегната ръка се пуска дребна монета! Ако искаш пари предложи нещо в перспектива!
spartak671
Новобранец

Re: Да си купиш благочестие, на цената на безчестие.

#3 Мнение от spartak671 »

Не си разбрал нищо от написаното.

Нядавам се да си единствен.

Личните нападки унизяват, но явно и това не знаеш, най-интересното в случая е, че не унизяват мен.

За акъла, познанието и всичко останало (без 42).
-прост съм като гъдулка и кух като голям тъпан, така че, май не можеш да ме обидиш точно на тази тема.
Пояснявам : пределно ясно ми е колко прост съм (визирам моята малка сфера и цялата онази извън моята сфера на познание.)

Няма да падна толкова ниско и няма влизам в полемика за съпругата ми и ще кажа само едно : повярвай ми, можеш само да мечтаеш за такава.

За парите ... щом и иронията не можеш да хванеш ....

Усмихни се, изпий една или няколко бири.
Винаги има какво да научиш от даскала с име Живот.
Публикувай отговор

Обратно към “ФЛУУД”