Значи ако имам укрепление 1 ниво (дето убива 30 единици) и ме нападат с 13носача, 13войни, 13конника, то изхождайки от правилото да взима пропорционално на бройката от всяка група, кулата ще убие 10носача, 10война и 10 конника(и ще си запълни лимита от 30 юнита), а няма да вземе примерно 11 носача, 8война и 11 конника, понеже се губи пропорционалността. Въпросът ми е, какво ще стане ако срещу кулата изпратя 1носач, 31война и 1 конник? Дали носача и конника ще оцелеят, тъй като от една единица няма как да спазиш правилото за пропорционалност без да я убиеш. Което ще рече че би трябвало да умрат, и атакуващия да се прибере с празни ръце понеже войската няма товароносимост.Пред началото на боя протича рундът "Укрепления".
В този рунд Укрепленията на защитника убиват определено количество войски.
Разпределение на загиналите се осъществява пропорционално на количество юнити в група, независимо от тяхна сила и ниво (освен наемниците).
И втори въпрос: Какво ще стане ако портата на замъка се затвори преди пристигането на атакуващата армия? Дали ще си тръгнат без да има битка или това дали портата е отворена/затворена е само критерии за начало на атаката, и да е без значение при пристигането на армията.