Един въпрос за Укрепленията

В този раздел можете да зададете въпрос относно играта, ако нещо не разбирате, и други играчи ще ви помогнат.

Всяка тема в този раздел трябва да завършва със знак "?", иначе това е невярно формулирана тема или темата е поместена в този раздел погрешно.
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
ulio
Оръженосец

Един въпрос за Укрепленията

#1 Мнение от ulio »

В енциклопедията пише:
Пред началото на боя протича рундът "Укрепления".
В този рунд Укрепленията на защитника убиват определено количество войски.
Разпределение на загиналите се осъществява пропорционално на количество юнити в група, независимо от тяхна сила и ниво (освен наемниците).
Значи ако имам укрепление 1 ниво (дето убива 30 единици) и ме нападат с 13носача, 13войни, 13конника, то изхождайки от правилото да взима пропорционално на бройката от всяка група, кулата ще убие 10носача, 10война и 10 конника(и ще си запълни лимита от 30 юнита), а няма да вземе примерно 11 носача, 8война и 11 конника, понеже се губи пропорционалността. Въпросът ми е, какво ще стане ако срещу кулата изпратя 1носач, 31война и 1 конник? Дали носача и конника ще оцелеят, тъй като от една единица няма как да спазиш правилото за пропорционалност без да я убиеш. Което ще рече че би трябвало да умрат, и атакуващия да се прибере с празни ръце понеже войската няма товароносимост.
И втори въпрос: Какво ще стане ако портата на замъка се затвори преди пристигането на атакуващата армия? Дали ще си тръгнат без да има битка или това дали портата е отворена/затворена е само критерии за начало на атаката, и да е без значение при пристигането на армията.
Bcolt
Оръженосец

Re: Един въпрос за Укрепленията

#2 Мнение от Bcolt »

1. Би трябвало накрая да имаш 3 войника.
2. Атаката не се състои ако намерят портата затворена и се връщат с празни ръце
ulio
Оръженосец

#3 Мнение от ulio »

1. Би трябвало накрая да имаш 3 войника.
Имаш предвид, че от армията 1слуга, 31войни и 1конник ще ми останат след това 1 слуга, 1 войн и 1конник? :) тия двамата явно са неуязвими, супермени!
Bcolt
Оръженосец

#4 Мнение от Bcolt »

3 войни; конника и прислужника ще им правиш помен :)
Публикувай отговор

Обратно към “Задай въпрос”