Време е да си изберем герой? Какъв да бъде той?
-
- Оръженосец
Време е да си изберем герой? Какъв да бъде той?
Избирането на герой, особено на по-ниските нива, е много трудна задача. Преобладаващо е мнението, че първо трябва да се вземе герой- наставник, който намалява прехраната на армията и прави безплатна армия всеки няколко дни.
Само че, играта е ВОЕННА стратегия, а наставникът няма никакви бойни качества. А руини за ресурси има повече от достатъчно, и малка армия лесно се издържа. Наставникът е добър за ТРЕТИ герой, когато армията се издържа с 300 000 и нагоре злато за час.
Първият герой задължително трябва да е герой с БОЙНИ качества. Стратег, с една дума. Агресивните играчи, които смятат да водят много битки, започват с Паладин, втора специалност-воин, трета- разузнавач. Тук има няколко интересни момента:
Паладинът е добър за битка, има незаменими качества, но бавно трупа опит от руини. А първоначалният опит се взема именно оттам. Най-бързо трупа опит Миротвореца. Има и някои положителни качества в битката, но те се изучават на доста късен етап. Абсолютно задължителен е и разузнавачът, без него много трудно се намират и свитъци, и артефакти в руините. Воинът също не е за пренебрегване. Как да вместим в един герой 4 специалности? Много просто, започваме от Разузнавач. Докато израстне на 12-то ниво усъвършенстваме скоростта на героя, това са 15 точки за умения, и с останалите 9 някак усъвършенстваме шанса за намиране на магически предмет в руините. Втора специалност вземаме МИРОТВОРЕЦ. Бързо вдигаме скила за точки опит от руините, докато стигнем максимума, след това продължаваме с разузнаването и шанса на разузнавача. Трета специалност вземаме воин, като междувременно имаме достатъчно армия за бой с враговете, по някое време Миротвореца се заменя с Паладин, срещу 1000 перли, и вече имаме идеалния боен герой- Разузнавач-Паладин-Воител.
Втори герой, а за ТЪМНИТЕ ЕЛФИ, даже първи, е Некромант-Заклинател-Лечител.
Добър боен герой, армия от Магове, пленяване на роби, а Заклинателят също има някои незаменими качества. Третият герой вече е наставник, дотогава всичко в играта ви е ясно и няма как да допуснете грешка.
Общо взето тези правила НЕ СА ПАНАЦЕЯ, няма да ви предпазят от зануляване, но е хубаво да се знаят. И, оттам нататък, всичко зависи от Вашето виждане, спецификата на Вашата игра и времето, прекарано пред компютъра.
И не забравяме артефактите, с които е оборудван героят, понякога те променят много негови качества в съвсем различна посока.
Желая на всички приятна игра.
Само че, играта е ВОЕННА стратегия, а наставникът няма никакви бойни качества. А руини за ресурси има повече от достатъчно, и малка армия лесно се издържа. Наставникът е добър за ТРЕТИ герой, когато армията се издържа с 300 000 и нагоре злато за час.
Първият герой задължително трябва да е герой с БОЙНИ качества. Стратег, с една дума. Агресивните играчи, които смятат да водят много битки, започват с Паладин, втора специалност-воин, трета- разузнавач. Тук има няколко интересни момента:
Паладинът е добър за битка, има незаменими качества, но бавно трупа опит от руини. А първоначалният опит се взема именно оттам. Най-бързо трупа опит Миротвореца. Има и някои положителни качества в битката, но те се изучават на доста късен етап. Абсолютно задължителен е и разузнавачът, без него много трудно се намират и свитъци, и артефакти в руините. Воинът също не е за пренебрегване. Как да вместим в един герой 4 специалности? Много просто, започваме от Разузнавач. Докато израстне на 12-то ниво усъвършенстваме скоростта на героя, това са 15 точки за умения, и с останалите 9 някак усъвършенстваме шанса за намиране на магически предмет в руините. Втора специалност вземаме МИРОТВОРЕЦ. Бързо вдигаме скила за точки опит от руините, докато стигнем максимума, след това продължаваме с разузнаването и шанса на разузнавача. Трета специалност вземаме воин, като междувременно имаме достатъчно армия за бой с враговете, по някое време Миротвореца се заменя с Паладин, срещу 1000 перли, и вече имаме идеалния боен герой- Разузнавач-Паладин-Воител.
Втори герой, а за ТЪМНИТЕ ЕЛФИ, даже първи, е Некромант-Заклинател-Лечител.
Добър боен герой, армия от Магове, пленяване на роби, а Заклинателят също има някои незаменими качества. Третият герой вече е наставник, дотогава всичко в играта ви е ясно и няма как да допуснете грешка.
Общо взето тези правила НЕ СА ПАНАЦЕЯ, няма да ви предпазят от зануляване, но е хубаво да се знаят. И, оттам нататък, всичко зависи от Вашето виждане, спецификата на Вашата игра и времето, прекарано пред компютъра.
И не забравяме артефактите, с които е оборудван героят, понякога те променят много негови качества в съвсем различна посока.
Желая на всички приятна игра.
-
- Оръженосец
Re: Време е да си изберем герой? Какъв да бъде той?
Добро, наистина, но я се замислете колко хора имат по три армии и три героя в тази игра? Много от играчите нямат толкова свободно време или просто не желаят такова ангажиране. Това е и основната причина да си взимат първоначално наставник, особено ако нямат възможност да си купуват армии, защото всички знаем, че с тези от куестовете не става....
- MitkoBG
- Магистър
малко хора имат 2000 перли за 2ри герой най-малкото ...
Warrior!
разменям руина за баничка с айрян =)
" Honores mutant mores! " !!!
разменям руина за баничка с айрян =)
" Honores mutant mores! " !!!
-
- Оръженосец
На мен да имаш две армии и два героя ми се струва горе-долу приемливо, трети вече е за маниаци
Но аз си взех паладин и страдах от недостиг на хора, а те са важни за развитието по-нататък. На тези нива подобряването на сградите иска много работници, да не говорим ако си вземеш ускорение на войските. Затова наставник или некромант като първи герой ми се струва най-приемливо. За разузнавача от доста играчи съм чувала че не са доволни. Не очаквайте, ако си го вземете, да намирате през ден артефакт в руина
- трудно ще стане
Разбира се трябва да обмислите какъв герой да вземете и в зависимост от тези на враговете ви наоколо. Ако някой от тях играе активно и е със заклинател, един разсейвач също би свършил добра работа 

-
- Магистър
Според мен всичко зависи от това с колко игрово време разполагаш и какви са целите ти в играта. Не напразно всеки герой си има своите плюсове и минуси.
-
- Новобранец
Точно такаBurton написа:Според мен всичко зависи от това с колко игрово време разполагаш и какви са целите ти в играта. Не напразно всеки герой си има своите плюсове и минуси.
Благодаря на andrian1 за положеният труд ... от него може да се научи много.
-
- Новобранец
stiga 4etki..svetliopi44 написа:Точно такаBurton написа:Според мен всичко зависи от това с колко игрово време разполагаш и какви са целите ти в играта. Не напразно всеки герой си има своите плюсове и минуси.
Благодаря на andrian1 за положеният труд ... от него може да се научи много.

-
- Новобранец
Тук съм напълно раздвоен от вашите мисли. Както казвате точно преди това за наставника, даден герой трябва да има поне някакви бойни качества в битка. Разузнавачът не разполага с нито едно такова. Особено развит по начина, по който описвате по-горе. Опитът, който първоначално се придобива в играта е предимно от руини. Уменията, които се активират на разузнавача не оказват никакво бойно влиание. Катапултът също. Полезно умение е ускорението на проучвателите, но по описаните от Вас начини за развитие е възможно да се дигне максимално на 2ро ниво (заедно със 2ро ниво "ловец на артефакти").Как да вместим в един герой 4 специалности? Много просто, започваме от Разузнавач. Докато израстне на 12-то ниво усъвършенстваме скоростта на героя, това са 15 точки за умения, и с останалите 9 някак усъвършенстваме шанса за намиране на магически предмет в руините.
Прехвърляме се на втората препоръчана специалност - миротворец. Пасивните умения също нямат никаква тактическа роля в битките, като изключим, че ще придобивате опита си по-бързо. На така развит герой не мисля, че това е уместно или необходимо. По този начин развит героят е напълно безполезен до 24-то ниво, освен ако не се сдобиете с артефакти от някъде (което съдейки по думи на играчи е доста трудно дори и за герой разузнавач), което води автоматично до опцията за плащане на големи суми за целта.
В следствие на по-горните ми твърдения смятам, че наставника е по-добър първоначален избор, отколкото предложения от Вас вариянт. Дори уменията му да не са толкова належащи от началото, героят разполага с умението Балиста, което дори на първи левел ще му е от полза с по-отстоялите руини. Освен това специализацията му позволява едва на 3то ниво с 4 точки за умения да максимизира скоростта на отряда и това намалява времето на мисиите на героя с 25%. Постига се в рамките на 2-3 дни и ускорява развитието драстично, дори и с нищожна армия. Съгласен съм, че наставника развива пълния си потенциал при големи армии, но не намирам за удачно твърдението Ви, че изложената от Вас стратегия е по-добра отколкото да се вземе направо наставник.
Също така имайте впредвид, че по-голямата част от играчите играят безплатно. Аз например съм активен играч от Септември 2013 година и в момента в акаунта си имам 975 перли (похарчил съм само 250 за разширяване на складовете). Това са 6 месеца игра и аз все още не мога да достигна 1000 перли, така че другото Ви предложение за смяна на специализацията не е вариянт за доста голяма част от играчите.
Разбира се ще се радвам ако може да ме оборите в случая и да защитите мнението си, но съм доста скептичен. Когато започнах играта и аз търсех подобни съвети и получих най-различни отговори и съвети. В крайна сметка се спрях на герой, който много хора пренебрегват и дори няколко човека са ми давали съвети да го махна и че няма никаква полза от него, но за моя начин на игра е перфектен и според мен има доста добър потенциал за развитие.
- Denity1
- Магистър
Значи, първо можеш да погледнеш рейтинга на Андриан и твоя, после да спориш с него.
Второ, наставника така е направен, че залъгва всички с навика си мобилизация, но все пак не е подходящ за първи герой.
Трето, ако искате да се развивате правилно слушайте големите играчи, а може и да си правите каквото знаете ама няма да стигнете до никъде..
Второ, наставника така е направен, че залъгва всички с навика си мобилизация, но все пак не е подходящ за първи герой.
Трето, ако искате да се развивате правилно слушайте големите играчи, а може и да си правите каквото знаете ама няма да стигнете до никъде..

-
- Капитан
Аз съм тъмен елф и си избрах некромант, просто като разгледах останалите герои и се съгласих с адриан
Много ме вълнува заклинателя - просто с тия дребни за 3 дни + това да можеш да пращаш чудовища от руините да нападат е уникална комбинация - то не случайно и е забранен докато не станеш сюзерен :Д Мисля, че има и един друг вариант - да се избере градоначалник/земеделец с цел по бързо развиване на градовете от ресурсите, които получава и след това да се уволни и да се започне по стъпките на адриан, но това коства целия опит добит до момента, така че може и да не е много удачно 

-
- Новобранец
Така като гледам повечето си нямате идея какво говори адриан явно нямате представа колко могат да бъдат полезни свитъците в играта както казаха и преди мен учете се от напредналите играчи човека не случаино е много напред в играта а колкото си по напред имаш по голям поглед върху целия игрови процес
-
- Новобранец
Аз си направих строител и руините 2* си ги бия по няколко наведнъж, въпроса ми е след 12 ниво какъв да си избера от градоначалник, че всички варианти ми се струват не много добри.
- LCFDIVINE
- Магистър
- Обратна връзка:
Ако смяташ да ставаш на 5* след години е без значение...
-
- Капитан