Строеж на градове и тяхната функционалност
- JustBooom
- Капитан
Строеж на градове и тяхната функционалност
Тази тема е взета от тук, която от своя страна е била взета от тук.
Здравейте, в този гайд ще ви покажа как да се изкачите на върха, как е препоръчително да изглеждат вашите градове и как да правите бързо армия.
Столица: Столицата е най-големият в иград. Вие може да го използвате за строене на армия и да го направите удобен за вас.
- 10 сгради от възможно най-високо ниво за подготвяне на лечители
- 10 казарми от възможно най-високо ниво за подготвяне на стрелци
- 6 експедиционни корпуса
- 5-10 контрашпионски гийлдии
- 32 огледални кули
- 5-10 търговски гийлдии (за бърз транспорт на ресурси)
--------------------------------------------------------------------------
Позитивни и негативни страни
(-) Малко жилищни места
(-) Много бързо разхищение на ресурсите
(+) Трудно ще ви шпионират града
(+) Доста бързо подготвяне на стрелци и лекари
Шпионски град: Ако сте начинаещи едва ли ще имате нужда от такъв град, но с напредването на играта той ще стане необходим и може да ви се наложи да го построите (Вратите на този град трябва винаги да са затворени, защото сградите вътре ще бъдат лесна плячка за разрушаване)
- 1 възкреселница
- 2 кули или 1 кула и 1 магическа кула
- 40 шпионски гиилдий
- 32 пророчески гийлдии (ако всички са ви от 7мо ниво може да имате около 400-500 огледала)
Пак повтарям, трябва да сте много внимателни и да не позволявате някой да ви хване неподготвени и да ви разруши сградите, защото се правят много бавно (най-верочтно ще се наложи да използвате черни перли за моментално завършване ако не ви се чака по няколко седмици)
------------------------------------------------------------------------
Позитивни и негативни страни:
(-) Липса на жилища - трябва винаги да ги транспортирате от други градове
(-) Плащане с черни перли за бързо затваряне на портата
(+) Отлично ниво на шпионаж и наблюдение
(+) Не е нужно да са отворени портите, за да можете да шпионирате
(+) Може да убивате контрашпионите на враговете си
Град за наемници: В подобен град може да построите както казарми за наемници, така и екседиционни корпуси и шпионски гийлдии/пророци и по този начин градът да има няколко функции.
(-) Недостатъчно население
(-) Често се случва да има липса и на злато
Бележка от мен: Съветвам ви да направите град за добив на злато (ако сте рицар) И да го комбинирате с казарми за наемници. По-долу ще видите подобен такъв град.
Други видове градове:
Град за добив на злато: Прави се в земя пустиня
Подобен град е препоръчително да се прави само от рицари, тъй като те имат бонус към дюкяните и складовете. Такъв град е по-добър от който и да е рудник от 5то ниво, тъй като се добива много повече ресурс и никога не се изчерпва.
На снимите виждате, че в самия град са направени дюкяни и малко жилища. Аз ви съветвам да направите жилища в града (много от тях); няколко казарми за наемници и складове
В селищата са необходими само дюкяни и нищо друго. За допълнителна защита може да замените някоя къща/и от града с кула/и.
Направих малко изчисления за добива на злато в един подобен град (за рицари):
За раса рицари (не препоръчвам други раси да правят златен град)
43 парцела: (в града)
5 склада(5то ниво) + 50к от кметство = 750,000
5 казарми за наемници(2-3то ниво)
33 жилища 5то ниво*300 = 9,900 жители (10,725 с науката за увеличение на жилищата)
32 парцела (в селищата)
32 дюкяна*7мо ниво = 4,160 злато на час + 0,96 увеличение на таксите
=> 9,900 (10,725)*0,96 + 4,160 = 13,664 (14,456) злато на час Тъмните елфи май имаха бонус към добива на дърва, така че може да се направи подобно нещо с град за дърва, само че няма да е ефикасно за подготвяне на наемници.
Здравейте, в този гайд ще ви покажа как да се изкачите на върха, как е препоръчително да изглеждат вашите градове и как да правите бързо армия.
Столица: Столицата е най-големият в иград. Вие може да го използвате за строене на армия и да го направите удобен за вас.
- 10 сгради от възможно най-високо ниво за подготвяне на лечители
- 10 казарми от възможно най-високо ниво за подготвяне на стрелци
- 6 експедиционни корпуса
- 5-10 контрашпионски гийлдии
- 32 огледални кули
- 5-10 търговски гийлдии (за бърз транспорт на ресурси)
--------------------------------------------------------------------------
Позитивни и негативни страни
(-) Малко жилищни места
(-) Много бързо разхищение на ресурсите
(+) Трудно ще ви шпионират града
(+) Доста бързо подготвяне на стрелци и лекари
Шпионски град: Ако сте начинаещи едва ли ще имате нужда от такъв град, но с напредването на играта той ще стане необходим и може да ви се наложи да го построите (Вратите на този град трябва винаги да са затворени, защото сградите вътре ще бъдат лесна плячка за разрушаване)
- 1 възкреселница
- 2 кули или 1 кула и 1 магическа кула
- 40 шпионски гиилдий
- 32 пророчески гийлдии (ако всички са ви от 7мо ниво може да имате около 400-500 огледала)
Пак повтарям, трябва да сте много внимателни и да не позволявате някой да ви хване неподготвени и да ви разруши сградите, защото се правят много бавно (най-верочтно ще се наложи да използвате черни перли за моментално завършване ако не ви се чака по няколко седмици)
------------------------------------------------------------------------
Позитивни и негативни страни:
(-) Липса на жилища - трябва винаги да ги транспортирате от други градове
(-) Плащане с черни перли за бързо затваряне на портата
(+) Отлично ниво на шпионаж и наблюдение
(+) Не е нужно да са отворени портите, за да можете да шпионирате
(+) Може да убивате контрашпионите на враговете си
Град за наемници: В подобен град може да построите както казарми за наемници, така и екседиционни корпуси и шпионски гийлдии/пророци и по този начин градът да има няколко функции.
(-) Недостатъчно население
(-) Често се случва да има липса и на злато
Бележка от мен: Съветвам ви да направите град за добив на злато (ако сте рицар) И да го комбинирате с казарми за наемници. По-долу ще видите подобен такъв град.
Други видове градове:
Град за добив на злато: Прави се в земя пустиня
Подобен град е препоръчително да се прави само от рицари, тъй като те имат бонус към дюкяните и складовете. Такъв град е по-добър от който и да е рудник от 5то ниво, тъй като се добива много повече ресурс и никога не се изчерпва.
На снимите виждате, че в самия град са направени дюкяни и малко жилища. Аз ви съветвам да направите жилища в града (много от тях); няколко казарми за наемници и складове
В селищата са необходими само дюкяни и нищо друго. За допълнителна защита може да замените някоя къща/и от града с кула/и.
Направих малко изчисления за добива на злато в един подобен град (за рицари):
За раса рицари (не препоръчвам други раси да правят златен град)
43 парцела: (в града)
5 склада(5то ниво) + 50к от кметство = 750,000
5 казарми за наемници(2-3то ниво)
33 жилища 5то ниво*300 = 9,900 жители (10,725 с науката за увеличение на жилищата)
32 парцела (в селищата)
32 дюкяна*7мо ниво = 4,160 злато на час + 0,96 увеличение на таксите
=> 9,900 (10,725)*0,96 + 4,160 = 13,664 (14,456) злато на час Тъмните елфи май имаха бонус към добива на дърва, така че може да се направи подобно нещо с град за дърва, само че няма да е ефикасно за подготвяне на наемници.
-
- Магистър
Re: Строеж на градове и тяхната функционалност
Имаш тук там някое попадение, но според мен не е кой знае колко изчерпателно. За златен град е по-добре да си със Специализация Търговец, ако целта ти е по-голям добив на злато. Аз имам един град с добив от 30к на час, като все още е в процес на строеж. Очаква се да се вдигне до 50-60к на час добива. Иначе доста добри гайдове даваш, продължавай в същия дух 

Горд член на застрахователна компания DEBB /дай си езерото без бой / 

- JustBooom
- Капитан
Съгласен съм, че има какво още да се каже, но повечето хора и това не знаят, а за начинаещите ще е доста полезно. Повярвайте ми, виждал съм много градове под всякаква критика и ако тези хора прочетат това ще научат много 
Определено ще продължа с гайдовете (радвам се, че ти харесват). Надявам са да са полезни на повечето играчи

Определено ще продължа с гайдовете (радвам се, че ти харесват). Надявам са да са полезни на повечето играчи

-
- Оръженосец
Хубавото на поста са снимките - поне можем да се нагледаме на добре застроени градове
. Не ме разбирай погрешно колега, благодаря за труда по превода, който си положил, но това да се нарече гайд е много, много силно казано. Гайд-а трябва да ти подсказва какви приоритети да имаш и кое кога да строиш, тук няма нищо такова. Гайда трябва да ти помага в развитието, а това няма нищо общо.
Това, което си направил ти е все едно да дадеш на някой упътване за това как да сглоби колело, а вътре в упътването да има само снимки на вече сглобени различни модели колела

Това, което си направил ти е все едно да дадеш на някой упътване за това как да сглоби колело, а вътре в упътването да има само снимки на вече сглобени различни модели колела

Колето на живота се върти ли върти. Един ден си на върха, друг ден долу в прахта, важното е да не попаднеш между спиците 

-
- Новобранец
на мен това ми харесва.
-
- Новобранец
Ако не е тайна, как успя да докараш добив до 30к злато на час, а и за вбъдище да го вдигнеш до 50-60к ?lazo написа:Имаш тук там някое попадение, но според мен не е кой знае колко изчерпателно. За златен град е по-добре да си със Специализация Търговец, ако целта ти е по-голям добив на злато. Аз имам един град с добив от 30к на час, като все още е в процес на строеж. Очаква се да се вдигне до 50-60к на час добива. Иначе доста добри гайдове даваш, продължавай в същия дух
-
- Магистър
Град в пустиня + къщи + дюкяни + специализация Търговец. Нищо друго не ти трябва. 32 дюкяна отвън и при 14к население в града си с 30к злато на час. Получава се 32 дюкяна * 132 на час + население * 1.92 , колкото повече ти е населението, толкова повече злато имашKalin1986 написа: Ако не е тайна, как успя да докараш добив до 30к злато на час, а и за вбъдище да го вдигнеш до 50-60к ?

Горд член на застрахователна компания DEBB /дай си езерото без бой / 

-
- Оръженосец
Нищо, ама абсолютно нищо общо с действителността. В столицата не се правят сгради за войски. Всички добивни сгради, включително дюкянчета и тем подобни са ИЗЛИШНИ. Ако някой се подведе по написаното тук, моментално става донор за тези, които са малко по в час с играта. Не се заблуждавайте да строите градовете си по тази схема. Тази игра е ВОЕННА СТРАТЕГИЯ, затова колкото се може повече войска и силен герой. Добивните игри се играят по този начин, най-известна от тях е "Веселата ферма".
- JustBooom
- Капитан
Всеки има право да строи каквото си иска. Аз лично имам военни сгради в столицата и за месец съм се изкачил със около 80-100 места в класацията, така че ако обичаш недей да постваш неподготвен. Поне се аргументирай, вместо да казваш някакви си твои разсъждения, които са необосновани.
-
- Оръженосец
Ако погледнеш кога съм се регистрирал и на кое място съм в класацията, и го сравниш с твоите данни, може и да ти стане ясно. Аз ходя на руини с три отряда, и за час и половина игра правя средно 900 000 злато и ресурси за още два пъти по толкова. Когато успееш да ме стигнеш с добивни градове, ще призная, че моята теза е неправилна и ще почна да сека дърва. И да копам камъни.
- JustBooom
- Капитан
Ще видим като ти извадя 500к наемници от златия град срещу твоята армия какво ще стане 

-
- Новобранец
Няма да стане нищо, защото няма да имаш пророци да видиш подкрепите
Вероятно имаш грешка :
"Ако сте начинаещи едва ли ще имате нужда от такъв град, но с напредването на играта той ще стане необходим и може да ви се наложи да го построите (Вратите на този град трябва винаги да са затворени, защото сградите вътре ще бъдат лесна плячка за разрушаване)"
Как се разрушават сгради В града?

Вероятно имаш грешка :
"Ако сте начинаещи едва ли ще имате нужда от такъв град, но с напредването на играта той ще стане необходим и може да ви се наложи да го построите (Вратите на този град трябва винаги да са затворени, защото сградите вътре ще бъдат лесна плячка за разрушаване)"

- nodray
- Магистър
Разбира се се има в предвид пророческите кули, макар да са в селата ако портата е затворенане могат да бъдат нападанти, защото се водят в града. А с такъв град ще може да види подкрепите.Myxa написа:Няма да стане нищо, защото няма да имаш пророци да видиш подкрепите![]()
Вероятно имаш грешка :
أنا أحب موني
نوضري
نوضري
-
- Новобранец
Ще може да види подкрепите, ако "вратите са винаги затворени" ?nodray написа:Разбира се се има в предвид пророческите кули, макар да са в селата ако портата е затворенане могат да бъдат нападанти, защото се водят в града. А с такъв град ще може да види подкрепите.Myxa написа:Няма да стане нищо, защото няма да имаш пророци да видиш подкрепите![]()
Вероятно имаш грешка :

- nodray
- Магистър
Отваряш, като ти трябва и затваряш с перли .
أنا أحب موني
نوضري
نوضري
-
- Новобранец
А ето един хубав начин в руините да има повечко перли!