Неравностойните бонуси на рицарите спрямо другите раси.

Какво не ви харесва или предизвиква неудобства в играта
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
D3Hky
Магистър

Неравностойните бонуси на рицарите спрямо другите раси.

#1 Мнение от D3Hky »

БОНУСИТЕ НА РИЦАРИТЕ СА НЕРАВНОСТОЙНИ СПРЯМО ДРУГИТЕ РАСИ! СЪЗДАТЕЛЯТ, КАТО Е МИСЛИЛ БОНУСИТЕ НА РАСИТЕ СЕ Е САМОЗАБРАВИЛ С РИЦАРИТЕ И ПРЕНЕБРЕГНАЛ ДРУГИТЕ.

Сега ще си изнеса доводите и мнението и да направим едно малко сравнение и да преценим дали съм прав или бъркам.
Така почвам поред расите от към с най- слаби бонуси, а може би и като изцяло най-слаба раса, както сигурно и в енциклопедията имат същото на предвид, щом и подредбата е същата. Примерите ще ги давам с максималните нива на сградите и единиците!!

ДЕМОНИ
1-ви бонус: Ускорен добив на камъните, което не е лош бонус. Така те добиват 44 камъка/час при 22 камъка/час при останалите раси.(100% или два пъти повече)
2-ри бонус: Наемниците (демонеси) имат по- голяма разрушителна сила. Нанася м/у 11-13 щети, а останалите 7-9. Разрових се да видя дали не се произвеждат и по- бързо от другите, но нито в описанието на единицата, нито на сградата им (погледнах и съкланник) не пишеше.
3-ти бонус: Заговорничи с тъмните елфи за завземането на властта в Империята за всички времена. :lol:
Не видях някакви други бонуси да получава поне според енциклопедията този уникален замък!! Ако съм пропуснал бонус моля да ме извините и да го споделите, но до тогава мнението ми за тази раса е пълна мизерия.

ТЪМНИ ЕЛФИ
1-ви бонус: Ускорен добив на дърво. Добиват 33 гора/час при 22 гора/час от Рицарите и Демоните, но по- малко от Елфите, които добиват 44 гора/час. Не им е голяма разликата на дърводобива м/у расите и да може да се каже, че не е кой знае като бонус спрямо всички.
2-ри бонус: Ускорен добив на желязо и като им вида максимума на час ми става смешно. Така тъмните елфи добиват скромните 24 желязо/час от колкото останалите раси едвам завързващи двата края с целите 12 желязо/час. Тука явно са смятани, че ако железните рудници не се намират в селищата, а зад стените (няма как да стане), така че да им добавим на расите +2 отгоре на час да се радват. Ако в селището на градът да кажем, че има 3 железни рудника на максимално ниво 3х24 = 72 + 30% бонус на селището се получава около 93-94 желязо/час, което не е толкова зле да има от къде да ти капи. До сега не съм чул някой съкланниците ми от другите раси да се оплачи от липса на желязо за сметка на другите ресурси. Значи и този бонус горе долу е приравнен, щом им стига на останалите раси.
3-ти бонус: Магьосниците намалят с повече поврежданията от кули. Първият добър бонус за сега. Те намалят с 60 поврежданията на обикновените и магически кули, където си е наистина доста в сравнение на останалите раси където техните магьосници свалят с 20 пораженията. Към бонуса на магьосниците може да получим още един при положение, че знаете какви са тези приятелски отношения с Демоните. Та не сме ли, като ние сме расите от тъмната фракция борещи се с/у светлата фракция и заговорничейки да как да завземат властта в Империята за вечни времена. След създаването на приятелски отношения с някой от расата на демоните и сключите съюз, магьосниците ти ще се произвеждат за 5 часа/300 минути единия, а не както при останалите три раси за 10 часа/600 минути единия. Наистина доста добър бонус помагащ с/у нападения на чужди владения.
Като играч случайно избрал си се с тази раса мога да кажа, че ако не беше 3-тия бонус, мнението ми за расата щеше да бъде като тази на Демоните.

ЕЛФИТЕ
1-ви бонус: Ускорен добив на дърво. Тука бонуса е същия, както при тъмните елфи. Така елфите добиват 44 дърво/час, тъмните елфи 33 дърво/час и по 22 дърво/час при останалите две раси. Поне, дървото като повече изискващ се за строежа на сградите от камъните, а и освен в градовете другаде не може да се добива, както камъните от рудниците, на мен този бонус повече ми допада от този на Демоните за камъни.
2-ри бонус: Лечителите възкрасяват по 4-ри персонажа след боя, а останалите раси по 3. Заради този бонус на Елфите, расата им може би си поделя 2-рото място с "тъмните им братя" и дори леко пред тях да застанат и да бетонират на последно място по бонуси Демоните. (Лично мнение) Дърветата според мен са малко по- необходими от камъните, всеки знае, че колкото повече лечители, толкова по- малко жертви, а и са най- скъпата единица.
3-ти бонус: В приятелски отношения с рицарите. Също, както при Демоните не можах да намеря друг и затова им слагам символичен, да не останат ощетени.

РИЦАРИ - РАСАТА НА БОНУСИТЕ !!!
1-ви бонус: Ускорен добив на злато. В градовете злато се придобива единствено от дюкяните и тъй като рицарите били златолюбци, техните дюкяни добиват по 66 злато/час, а не както останалите 22 злато/час. Тука се посочва кой е шефа и върти парите, а не като останалите раси да копаят в мините за камъни и желязо и да цепят, като ненормални дърва и накрая да взимат по- малко пари и приблизително еднакво от другите ресурси.
2-ри бонус: Увеличен капацитета на товара на носачите. Тука идва следващия нагъл бонус!! Докерите им прибират двойно повече ресурси от другите раси т.е. товара им събира 100 ресурса при товаримост 50 от останалите три раси. И какво става сега??? Не стига, че правят повече пари, ами и мулетата им носят повече! Това ще рече, че останалите раси с по- малките доходи трябва да произвеждаме двойно повече носачи и да им плащат допълнително за заплати!! Получи се нещо такова.. ПОЛУЧАВАШ ПОВЕЧЕ ПАРИ, ПЛАЩАШ ПО- МАЛКО ЗА ЗАПЛАТИ, НОСАЧИТЕ ТИ НОСЯТ ЗА ДВАМА И ПО- МАЛКО ЖЕРТВИ ДАВАТ!!! Ако това ви се струва справедливо, добре но да видим следващия бонус.
3-ти бонус: Увеличаване капацитета на складовете. Та не стига, че повече пари взимат и по- малко плащат, но сега и капацитета на складовете е по- голям!! Добре нека да имат по- големи складове. Колко ще са по- големи от на другите раси, все пак трябва да са уравновесени? Тъй като за ъпгрейдването на склада до 6-то и 7-мо ниво искат ЧП, аз ще коментирам за 5-то ниво складове. Поглеждаме и какво да видим капаците та им на 5-то ниво е 70 000, а за другите 35 000 и започваш да се чудиш дали е възможно след предишните два бонуса и да получат и двойно по- големи складове. При вдигане на науката за "разширяване на складове" до 5-то ниво и вече капацитет от 70 000, ощетените раси леко започват да усещат наличието на складовете , до момента в който се върнем при бонусопомазаната раса и забележим, че техния е вече 140 000, два пъти над техния!! И докато 3 раси се чудят, коя сграда могат да я прежалят и на нейно място да издигнат следващия склад, Рицарите вече са издигнали няколко сейфа, като на чичо Скрудж пълни с екстра добива на злато, като истински банкери могат да си позволят да играят на аукциона с крупните суми, защото нямат грижата да разпределят ресурси из градовете си за да освободят място за огромното количество злато, които ще платят за спечелените в аукциона скъпоценни перли. И докато еднитв се мъчат как да си разпределят ресурса, че заради недостиг на складове им се прахосва, позлатените си дърпат напред в играта. И за капак, защото не им стигат тези бонусчета получават и 4-ти, макар някой да нямат и 3-ти!!
4-ти бонус Ускорен добив на жито. Тоя бонус вече е черешката на бонусопомазването!! Пак да вземем, че в селото имаме налични 3 мелници, от които НАГЛАТА РАСА произвежда по 3х27= 81 жито/час + 30% бонус от селото, което прави около 105 жито/час, а останалите бачкаторски раси от простолюдието произвеждат 3х18= 54 жито/час + 30% прави около 70 жито/час. И сега, като вече има жито за основно консумиращите го лечители им заспа цялата игра.

Съжалявам за дългият роман, който цяла вечер съчинявах. Гледах да не се отплесвам много с използването на цветущи и пикантни епитети, но все пак ги има. Знам, че сигурно няма да се фиксират бонусите на златните рицарчета или другите раси да бъдат изравнени спрямо тях, но поне си излях недоволството и мнението за нередност, която аз виждам.
Надявам се да не съм ви отегчил и поне малко да сте се забавлявали, докато сте чели негодуванията ми спрямо неравностойността на рицарите спрямо останалите две раси, ако изобщо броим тотално ощетените Демони.
Ще ви бъда благодарен, ако и вие споделите вашите наблюдения и мнения за наредените Рицари и да ме поправите, ако някъде съм се се объркал. И моля без да ме нападате и обиждате. Това е моето мнение и наблюдение спрямо расите. Приятен ден ви желая. 8-)
Illidan
Магистър

Re: Неравностойните бонуси на рицарите спрямо другите раси.

#2 Мнение от Illidan »

Не мисля, че е съвсем толкова свръхбонусна расата на рицарите.

1.Ресурсните бонуси на расите направо не ги брой /добивните бонуси/ - те са за съвсем ранното развитие и не са кой знае какво ... а и кой ти сюзерен изобщо държи ресурсни полета, та да ползва бонусите ;) ...
2.Носачите - та те са си "бойна единица" /те са "наемниците" в основната армия, но с обратен знак - обират огромна част от удара на противника когато са доста повече на брой от останалите единици ;) / ... аз отдавна държа носачи в пъти повече, отколкото са ми необходими, за да събирам ресурса от съответните нива руини - ползвам ги именно, за да поемат удари - бързо и лесно се правят, евтини са и не искат кой-знае каква издръжка ... Тъй че и този бонус не го брой, че им носели повече носачите, та и по-малко заплати плащали, защото правили по-малко /в тази част отново говорим за "ресурсен бонус"/ ...
3.Сега това за складовете - става за бонус ... особено за който пазари стабилно от аукциона ...

Т.е. 1, 2 и 4 от бонусите, които си посочил на рицарите, за мен не са никакви бонуси ;)

От друга страна, рицарите нямат "боен" бонус! Нямат бонус, който да им дава нещо допълнително в битките - ето тези бонуси според мен са съществените и те трябва да се анализират и обсъждат - аз мисля, че и трите раси с "бойни бонуси" са относително равностойни, а в сравнение с единствения "читав" бонус на рицарите /складът/ мисля, че не си струва да си с рицари ... Може би от трите "бойни" бонуса, най-добър е на елфите-лечители ... но пак зависи ...
FResh2
Новобранец

#3 Мнение от FResh2 »

Е ми защо не го направят тогава всички раси да са с равностойни капацитет на складовете и добив на жито?По тази логика рицарите имат шанса да се развиват много по-лесно от другите раси.
D3Hky
Магистър

#4 Мнение от D3Hky »

Тука ще вметна, че с течение на играта мнението ми се е променило. Да рицарите са много наредени в частта с развитието, но според мен най- добрата раса е тази на демоните. :)
ex7azy
Оръженосец

#5 Мнение от ex7azy »

[quote="Illidan"]Не мисля, че е съвсем толкова свръхбонусна расата на рицарите.

1.Ресурсните бонуси на расите направо не ги брой /добивните бонуси/ - те са за съвсем ранното развитие и не са кой знае какво ... а и кой ти сюзерен изобщо държи ресурсни полета, та да ползва бонусите ;) ...

Човече ти как играеш тази игра , кой ти сюзерен ползвал парцелите за ресурси !! Всеки добър играч знае че най-лесно правиш армия "Наемници" в степ и дори ако си вкараш армията там , има вероятност да не плащаш надница . Зависи колко е надницата и какви умения има героя ти НО ........ не говори така кой какво ползвал !
Аватар
ramidora
Магистър

#6 Мнение от ramidora »

Първо искам да отбележа, че в тази игра няма добри и лоши играчи
Има такива, които отделят повече време и мисъл... и такива, които отделят по- малко време и мисъл за изграждане на стратегия и развитие. Съществува и една трета група, която смята играта за елементарна и се заблуждават, че всичко им е безпределно ясно.
По отношение на ресурсните полета и селищата, всеки сам избира как и по какъв начин да ги ползва.
В Енциклопедия има информация за бонусите на добив при различните видове терени
ex7azy написа:Всеки добър играч знае че най-лесно правиш армия "Наемници" в степ и дори ако си вкараш армията там , има вероятност да не плащаш надница .

Явно нямам шанс да попадна в категорията "добър играч", щом смятам, че няма никаква вероятност да си вкарам армията в замък с терен "степ" и да не плащам надница за издръжка
D3Hky написа:Тука ще вметна, че с течение на играта мнението ми се е променило. Да рицарите са много наредени в частта с развитието, но според мен най- добрата раса е тази на демоните. :)
С течението на играта, мнението Ви ще продължава да се променя ;)
Ще се убедите някой ден, че няма "най- добра раса"... те всички са добри
Всяка една от расите дава предимство в определен период от развитието на играта
Заядливите, злобни и обидни изказвания във форума, не са превърнали никого в по- добър играч
D3Hky
Магистър

#7 Мнение от D3Hky »

Сигурно е така, но за момента демоните най- много ми допадат заради демонесите. Не смея да твърдя, че съм добър играч и, че имам големи познания към играта, даже смятам точно обратната, че съм доста гол и бос. Но на този етап смятам, че заради по- голямата сила на демонесите спрямо останалите наемници, така един млад съюзерен спестява повече от тях в сравнение с другите раси при отслабване на 5-ци и вече в по- напреднал етап да подпомогнат повече при атака с/у противникова армия. Все пак това си е мое мнение и сигурно може да се промени в последствие на времето. :D
Приятна игра и весело изкарване на великденските празници. ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Какво НЕ ви харесва”