БРАВУРЕН КУРАЖ НА ГЕРОЯ...
-
- Новобранец
БРАВУРЕН КУРАЖ НА ГЕРОЯ...
какво , в името на всички богове на лингвистиката(ако съществуват такива) означава БРАВУРЕН кураж за героя??? нали играта беше преведена от ДИПЛОМИРАНИТЕ преводачи? ами, хайде, моля, дипломираните преводачи да се сезират, отчитайки че такава дума в българския език не съществува... има я в руския, но тъй като не съм дипломиран преводач не се наемам да превеждам словосъчетанието...нямам и най малка идея какво може да означава.освен ако няма предвид шумен успех , или нещо от този род...
- munnyto
- Магистър
Re: БРАВУРЕН КУРАЖ НА ГЕРОЯ...
И аз съм далеч от ДИПЛОМИРАНИТЕ преводачи. Бравурен по принцип означава жизнеутвъждаващ, което пък съвсем оплесква нещата.
Но това е нищо в сравнение с куеста за краставичаря. Майсторът на краставици. Опс, на лука, извинете
Но това е нищо в сравнение с куеста за краставичаря. Майсторът на краставици. Опс, на лука, извинете

نا أحب نوضري
موني
موني
- nodray
- Магистър
Ха ха какво съвпадение вчера около час и нещо преди да пуснеш темата питах същото един не успя да даде смислен отговор после се разтърсих из нета беше ми трудно отне ми към 10 мин та значи бравурен не идва от думата браво
бравурность — жен. bravura … Большой англо-русский и русско-английский словарь
Бравурность — (от франц. bravoure, итал. bravura храбрость, искусство, умение) блестящее, эффектное исполнение технически трудных музыкальных пьес или отдельных пассажей. Бравурная ария, бравурная пьеса произведение, написанное в блестящем виртуозном…
На английски думата за храброст е brave демек същия корен със сигурност не е руска дума. Определено трябва да се промени щото звучи смешно

бравурность — жен. bravura … Большой англо-русский и русско-английский словарь
Бравурность — (от франц. bravoure, итал. bravura храбрость, искусство, умение) блестящее, эффектное исполнение технически трудных музыкальных пьес или отдельных пассажей. Бравурная ария, бравурная пьеса произведение, написанное в блестящем виртуозном…
На английски думата за храброст е brave демек същия корен със сигурност не е руска дума. Определено трябва да се промени щото звучи смешно

أنا أحب موني
نوضري
نوضري
-
- Новобранец
мда, знам..има я в руския език и е чуждица...от френски, мисля, защото на времето английския не е бил толкова модерен в руската империя...но така или иначе няма такава дума в българския език.така че сме в шах- до сега не съм намерил никой който да има и най-малка представа какво означава бравурен кураж... мистика
-
- Маршал
Ще бъде променено при следващия ъпгрейд.
Благодарим ви за помощта!
Благодарим ви за помощта!