Порта и Бойни Мисии

В този раздел можете да зададете въпрос относно играта, ако нещо не разбирате, и други играчи ще ви помогнат.

Всяка тема в този раздел трябва да завършва със знак "?", иначе това е невярно формулирана тема или темата е поместена в този раздел погрешно.
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
freeman
Оръженосец

Порта и Бойни Мисии

#1 Мнение от freeman »

Съжалявам, опитах да се ориентирам, четох в енциклопедията, но не успях да схвана някои неща.
1. Може ли да се атакува град, чиято порта е спусната? Така и не го схванах това.
Примерно, моят град е 5 ниво (тоест кметството), гледам наоколо градове от 1-во, 2-ро, 3-то, 4-то, които по всяка вероятност още не са направили рисърча "Порта". Мога ли да ги атакувам? Какво се прави?
И изобщо... Абе, ясно е, че за да атакувам трябва да построя съответни сгради, да произведа армия. Но после какво? Само със селяни (рицарска раса съм) мога ли да спечеля в бойна мисия, ако противникът няма никаква армия или моите пичове ще си изпотрошат нахалост мечовете в стените. Не виждам стенобитни съоръжения, явно в тази игра такива не са нужни. Очевидно чужд град не може да бъде превзет (може да бъде разрушен, но в специален сървър), каква е идеята тогава?
2. Мисията "грабеж", да речем - каква точно е нейната цел?
От кого грабя, ако не мога да превзема и вляза в града?
Просто моля за малко по-ясни и конкретни подробности. Съвсем възможно е да съм по-тъп, отколкто си въобразявам, но инфото в Енциклопедията, поне мен, не е в състояние да ме ориентира. Просто, ако може един пример как точно се извърша атака, особено в ранните нива на развитие. Благодаря! :)
didko1970
Магистър

Re: Порта и Бойни Мисии

#2 Мнение от didko1970 »

може да атакуваш само градове с отворена врата
мисия грабеж е ясна от самото име-отиваш да крадеш ресурс
град не може да превземеш
може да се превземат само външни владения
Trayan
Маршал

#3 Мнение от Trayan »

freeman написа: И изобщо... Абе, ясно е, че за да атакувам трябва да построя съответни сгради, да произведа армия. Но после какво? Само със селяни (рицарска раса съм) мога ли да спечеля в бойна мисия, ако противникът няма никаква армия или моите пичове ще си изпотрошат нахалост мечовете в стените.
Ако противникът ви няма армия, можете да изпратите само носачи (при Рицарите те се наричат Слуги). Но не се препоръчва, защото противникът може да скрие войските си в Убежището.
Все пак за по-подробна информация отново ще ви изпратя към Енциклопедията:
http://bg.mlgame.org/wiki/Wiki.jsp?page=Combat
В тази статия се пише подробно за взаимодействие в боя между различни видове войски, тъй наречената система "Преследвач - Жертва". Това е в случай, ако противникът ви има армия.
Накратко, във всеки отделен случай трябва да първо да шпионирате противниковия град, да пресметнете броя и видове на бойни юнити в него и тогава да изчислите, колко и кои войски трябва да пращате. Универсален отговор няма.
Wolf90
Новобранец

#4 Мнение от Wolf90 »

Не знам как да да пусна мисията "Разрушете сградите на друг играч в селищата си".Моля за помощ.
didko1970
Магистър

#5 Мнение от didko1970 »

от менюто за атака просто маркирай разрушение
Wolf90
Новобранец

#6 Мнение от Wolf90 »

didko1970 написа:от менюто за атака просто маркирай разрушение

Тези сгради,които трябва да унищожа с в моето село (те са чужди и имам мисия да ги унищожа) и нещо не мога да разбера как да ги унищожа и да изпълня мисията.
Wolf90
Новобранец

#7 Мнение от Wolf90 »

Wolf90 написа:
didko1970 написа:от менюто за атака просто маркирай разрушение

Тези сгради,които трябва да унищожа с в моето село (те са чужди и имам мисия да ги унищожа) и нещо не мога да разбера как да ги унищожа и да изпълня мисията.
Прикачени файлове
тези 2 сгради трябва да унищожа
тези 2 сгради трябва да унищожа
cindarela7
Новобранец

#8 Мнение от cindarela7 »

Когато пускаш мисия имаш три опции-грабеж,хващане на роби и разруши сгради.Но да почна отначало.Харесваш си някой град,кликаш на него.Излиза ти кръг от който избираш какво искаш да правиш.За атака натискаш кръгчето с меча,тогава ти излиза менюто с опциите.Четеш и маркираш каквото ти трябва.И после избираш армията.задължително трябва да имаш воини,носачите не правят нищо.но трябва да се съобразиш града който нападаш с какво разполага.Ако има укрепления,кули ще ти трябва повечко войска,защото те убиват част от войската ти.За тази цел се ползува калкулатора,но той изисква перли.Ако не се лъжа при 2 укрепления и 1 кула трябва да имаш поне 100 лекари иначе ще загубиш войската си,дори и да е да кажем 400-500 воини.лекарите съживяват част от загиналите.
Liverpool18
Новобранец

#9 Мнение от Liverpool18 »

Е нека и аз да кажа своето мнение.Трябва да нападнеш своя съсед,чиито са тези сгради които ти пречат. Но виж и това http://bg.mlgame.org/wiki/Wiki.jsp?page ... stroy.Дано съм помогнал. ;)
sharga
Оръженосец

#10 Мнение от sharga »

а как може да се разруши кула или укрепление за да не се налага всеки път като искам да ограбя град да се съобразявам с кулата и с укрплението му
Аватар
by2103
Магистър

#11 Мнение от by2103 »

sharga написа:а как може да се разруши кула или укрепление за да не се налага всеки път като искам да ограбя град да се съобразявам с кулата и с укрплението му
Не може, тъй като те са зад стената на града.
Публикувай отговор

Обратно към “Задай въпрос”