Как да победим руина съответно ниво?

В този форум играчите могат да споделят своите игрови стратегии, да съветват как да се развивате по-добре, какви пътища за развитие съществуват и как се постига определен резултат.
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Andrian1
Оръженосец

Как да победим руина съответно ниво?

#1 Мнение от Andrian1 »

Много играчи от първия момент допускат грешката да правят войски от всички видове, което им вдига рейтинга излишно, и ги качва на по-високо ниво без да са готови за това. Тук ще дам едно кратко напътствие кои руини с какви войски се убиват. За да не е скучно няма да обяснявам принципа на преследвачите, просто правя таблица за отделните видове руини по ранг. Имайте впредвид, че на съответното ниво останалите войски са напълно излишни, и моят съвет е по някакъв начин да се освободите от тях.
Руини 1-во ниво: 500 носачи, 100 конници, 100 летящи и 50 лекари
добре е войските да са второ ниво, но и първо са достатъчни. За рицарите бройката носачи е наполовина.
Руини 2-ро ниво:1000 носачи, 200 летящи, 100 стрелци, 100 лекари.
Всичките войски минимум 2-ро ниво, трето е перфектно.
Руини 3-то ниво: 1500 носачи, 900 войници, 200 стрелци и 250-300 лекари
Задължително всички войски 3-то ниво
Руините 4 звезди се явяват най-трудни за убиване, затова задължително се изчисляват преди атаката, а най-добре в началото да се ходи в съвместни атаки със съклановец или съюзник.
Приблизителната войска е следната:
2600 носачи, 1000 войни, 1300 конници, 650-750 лекари.
На този сървър се срещат и много силни 4-ки, изчислявайте на калкулатора.
Руините 5, 6, 7 звезди и агресивните се бият по друг начин, но сега нямам време да го опиша, може би по-късно, ако моите напътствия ви се видят полезни.
HenryLeeLucas
Капитан

Re: Как да победим руина съответно ниво?

#2 Мнение от HenryLeeLucas »

На трето ниво цаката става и без стрелци, с 1000 войници. Лично изпробвано на този сървър - никакъв проблем.
На четвърто ниво става и с по-малко армия от порядъка на 1000 войници, 900 конника и 600 лечители. Разбира се, в този случай и руините, които бие човек, няма да са кой знае колко силни, но ако поделя кралствата си с някой друг маршал, така или иначе е невъзможно дадена руина да остарее достатъчно, за да му се опре.
ThisIsSpartan
Новобранец

#3 Мнение от ThisIsSpartan »

Нали носачите не атакуват къв е смисъла да ги пращаме
liolioDemon
Магистър

#4 Мнение от liolioDemon »

ThisIsSpartan написа:Нали носачите не атакуват къв е смисъла да ги пращаме

Те обират ресурса . Имат капацитет на "товарене" :) в зависимост колко ресурс има в руйната, рудника или замъка пускаш колкото е необходимо за да заграбят всичко . 1 носач елф , тъмен елф и демон-капацитет 50 . Рицарите са с капацитет 100 .
Burton
Магистър

#5 Мнение от Burton »

А по-важното, за да се правят носачи е, за да бъдат използвани като буфер, ако пратиш примерно от всичко по 1000, а само коне 2000 и те не са съвсем достатъчни, за да вземеш руината без загуба, то загубите ти ще бъдат от конете, защото те са най-много бройки, ако обаче това са носачи, те ще дадат загуба, което за носачи не е фатално, поради бързото им и евтино правене.
Дано ме разбра :)
elioni
Новобранец

#6 Мнение от elioni »

С тези летящи така ме набутахте, че нямам думи.
Недейте да правите никави летящи поне до 5 звезди.
Оказа се, че на 3-ките летящите изобщо не трябват да се пращат защото увеличават загубите на всичко. По подобие става на 2-ките ако пратите войници.
Но се оказа, че 2-ките могат да се удрят и без летящи само на стрелци и коне + носачи и лечители разбира се!
А сега ми казаха, че и на 4-ките също не били необходини тези летящи!
Така че... без летящи! Наблегнете на стрелците по-добре!
Аватар
Denity1
Магистър

#7 Мнение от Denity1 »

Абе ти тъп ли си, как няма да пуснеш летящи на 2ка ? 2ката има коне, а летящите са им преследвачи...
Andrian1
Оръженосец

#8 Мнение от Andrian1 »

Не е лошо първо да се прочете указанието на коя руина с какви войски се ходи, тогава да се оплакваме. Летящи са необходими за руини първо и второ ниво. И дотам. После чак на 5-то и 6-то. Така че, жалбите са без основание.
elioni
Новобранец

#9 Мнение от elioni »

Denity1 написа:Абе ти тъп ли си, как няма да пуснеш летящи на 2ка ? 2ката има коне, а летящите са им преследвачи...
Тъпия е този дето направи летящи за 2-ка и после се щуди какво ще ги прави до 5 ца! Хем ше ги храни, хем те ще му вдигнат точките и ще стане още по-трудно за него да удари по-силните 3-ки!
На мен ми се наложи да избия всички летящи над 200 и пак не успях да ударя някои силни 3-ки, преди да стана 4 ри звезди.
А двойки могат да се бият и без летящи!

Така че - моят съвет - никакви лятящи до 5 звезди.
HenryLeeLucas
Капитан

#10 Мнение от HenryLeeLucas »

Ами, да, по принцип всеки, който иска да задържи максимално на долните нива, като се изкачва нагоре избива войските си от даден вид. (капитан - убива конници, магистър - летящи, маршал - стрелци) Този играч също така няма магьосници, изобщо не прави и не взима от куестове такива. Може дори да няма сгради за тях дълго време. А наемници може и да поприготви около тройките и четворките, но само ако има нужда и ако ги избие максимално бързо, за да не му се качва рейтинга напразно.
Андриан описва една напълно приложима схема, която ви коства малко рейтинг, но вие можете да се движите и по ваша си собствена такава. Ако искате да задържате на всяко едно от долните нива трябва да си направите определени бройки и да спрете до там, след това вдигате само от общ рейтинг и имате възможност да изграждате градовете си.
Единствената забележка, която мога да направя към всяка една точно определена схема за брой войски е, че много строго зависи от мястото, където се намирате и какви съседи имате. Ако сте единствения играч от малко ниво наоколо, руините няма да са слаби, малко вероятно е да са слаби, поради което може тези бройки да не ви стигат. Има и вариант, в който пък има 5 активни капитани като вас наоколо, например, и двойките след като се избиват бързо никнат слаби и може да се отървете дори с по-малко войска.
Да, има вариант двойки да се бият само със стрелци, но зависи с колко стрелци. Ако тези стрелци, които са ви необходими за това, костват повече рейтинг от това да имате малко летящи, е по-угодно да си оставите летящите, които имате от оръженосец.
Ако става въпрос за това как могат да се бият руини, аз съм виждал всякакви вариации - включително и с малко бройки от абсолютно всеки вид войска да се ходи на руини от първо до трето ниво. Не съм виждал четворка да се атакува така ама може и да стане.
А когато се изкачите на маршалски ранг, ако руинтие са много силни, можете просто да направите в началото повече войски, да атакувате които руини можете и приближавайки се към сюзерен малко по малко да избивате войските си, оставяйки си колкото се може по-малко. Също така, ако имате добър съюзник маршал като вас, който също задържа ниво плюс слаби четворки, можете да си смалите войската до краен предел само за съвместни атаки. Дава ви още време преди да станете сюзерен, но сте строго зависими от партньора и ако той се почувства готов преди вас, мислете му. :mrgreen:
Аватар
KatIna13
Оръженосец

#11 Мнение от KatIna13 »

Схемата на Андриан си е много добра. Важен е принципа. А не, дали някой ще има малко повече или по-малко от даден вид. Много ясно е написал: смятайте с калкулатора.
Стоях си 1 месец на 1-во ниво. Даже не ми се наложи да си избия стрелците и летящите. Но бях направила минимума, който ми е необходим. Съвсем спокойно си бия четворки, дори и без наемници. Наистина тук сме нагъсто и не стават прекалено силни. Освен това сега и героите дават доста предимства. Мога да си стоя на 4* още доста време, но честно казано вече съм малко нетърпелива да се пробвам на 5-то ниво ;)
Iced Earth "DRACULA"
joseph666
Новобранец

#12 Мнение от joseph666 »

А за руините от 5-то, 6-то ниво и по-високите нива как се побеждават с каква армия в приблизително съотношение
Burton
Магистър

#13 Мнение от Burton »

joseph666 написа:А за руините от 5-то, 6-то ниво и по-високите нива как се побеждават с каква армия в приблизително съотношение
Стигнеш ли 5* вече трябва да имаш достатъчно армия, за да ги биеш, там съотношение няма, има калкулатор, който ти показва с каква войска ще биеш дадената руина.
Runcho
Новобранец

#14 Мнение от Runcho »

Всъщност броя на носачите за 4ка е доста по голям - сега прегледах една и изчислих, че за да събера целия ресурс от нея ми трябват поне 3173 носача, което си е огромна разлика в сравнение с написаното по-горе. Може би с 3300-3500 ще е най-добре, виждал съм и 4ки с повече ресурс.
Lukavia
Новобранец

#15 Мнение от Lukavia »

Denity1 написа:Абе ти тъп ли си, как няма да пуснеш летящи на 2ка ? 2ката има коне, а летящите са им преследвачи...
В случая не е тъп - в момента в който се премине от 1* на 2* няма смисъл да се вдигат летящите, вместо 200 летящи, дигнете стрелците на 150 бр., които заедно със 100-те конника от войската за 1-ниво руини са напълно достатъчни да смъкнат всяка 2-ка, колкото и силна да е тя (естествено + лечителите и носачите) - опитано е лично и работи!!!
така при прехода от 2* на 3* ще имате повече стрелци и по-бързо ще достигнете бройките стрелци за армията за руини 3-то ниво.

и още един съвет - оставете войските които ви се дават като подарък от изпълнени куести за момента в който станете сюзерен - малко по-бавно се прави армията без тези подаръци в долните нива, но ще ви даде комфорт когато станете 5*.

поздрави!
Brankica
Новобранец

#16 Мнение от Brankica »

Не знам дали е разрешено да се пише така?
Но Адриан е прав за всичко до тук.
а с сигурност има и други начини
за които ние не знаем или не можем
да асимилираме.
Null
Магистър

#17 Мнение от Null »

Благодаря на Адриан за изчерпателния пост.
Бих искал да допълня малко за руини две звезди, в зависимост от нивото развитие на войската (схемата е за раса Рицар):
-) на 2-ро ниво мин. 600 носачи (да носят боя), 250 конници, 250 летящи, 100 стрелци, 150 лечители;
-) на 3-то ниво мин. 400 носачи, 200 конници, 200 летящи, 100 стрелци, 120 лечители.

Бройките са ориентировъчни. Имайте предвид, че последователното развитие на по-високи нива сгради, нови науки, нови нива на войските, вадят с доста над 125 000 000 точки, за да останете Капитан. Основно там от войските вдигат точки естествено Лечителите (30 лечители 3-то ниво - поне с 10-15 000 000 т.), Стрелците, Летящи и Конници - малко. 100 Носачи са под 1 000 000 т.е., доста малко. Точки от сгради 3-4 ниво Шпионаж/Контрашпионаж, 2-3 Огледала, Пророци, 2-ро ниво Кули, Укрепления (безмислени според мен на 2 звезди); 3-4 ниво Къщи.

Тактиката е ако "надебелеете" по точки и излезете от обхвата (и имате желание естествено да се върнете на ниво Капитан), някой 5 звезден съсед да ви светне руина 3-4 ниво и да си разбиете малко от войската в нея.
Последно промяна от Null на 17 Апр 2014, 09:57, променено общо 1 път.
Null написа:Не разваляйте хубавия бой с караница. :twisted: :mrgreen:
daniobg
Капитан

#18 Мнение от daniobg »

Null написа:Благодаря на Адриан за изчерпателния пост.
-) на 3-то ниво мин. 400 носачи, 200 конници, 200 летящи, 100 стрелци, 120 лечители.
Пълни глупости - на 2* минимум 1000 носача за да ограбиш всичко в руината и войските трябва да са на 2 ниво вдигнати - само носачите може на 3то КОННИЦИ НЕ СА НЕОБХОДИМИ!!! Останалата част от войската е 200 летящи, 100 стрелци и 100 лекари - евентуални загуби с такава армия може да са единствено носачите, които са незначителни бройки и се възстановяват бързо.
Null
Магистър

#19 Мнение от Null »

Няма да изпадам в излишна полемика. С такава армия бия поредни руини. Армия не съм губил от много време. С 400 носачи изнасям целия ресурс в руината:
Прикачени файлове
700nosachi.png
3level_army.png
daniobg
Капитан

#20 Мнение от daniobg »

Null написа:Няма да изпадам в излишна полемика. С такава армия бия поредни руини. Армия не съм губил от много време. С 400 носачи изнасям целия ресурс в руината:
Забравих че си рицар и носачите ти носят 2 пъти повече от другите раси...мда - така и не разбирам за какво ги пращаш тия коне на 2ка - дай ми логично обяснение, че нещо не схващам...
Null
Магистър

#21 Мнение от Null »

От лов на руини 1-во ниво, съм направил конниците, не съм ги губил (достатъчно лечители), няма да ги изхвърля я. Най-общо имат 35 кръв на конник, т.е. могат да поемат удар, като бройките убити няма да са толко много (по-лесно ще ги вдигнат лечителите, отколкото ако съм само със стрелци с по 15 кръв на стрелец - 3 пъти повече загуби).

А ето как го прави конкуренцията (пак рицар):
Може и само с носачи (в зависимост от расата, ресурса е около 400к +-20к), 200+ стрелци, 100-120 лечители. Тук проблема е да не дойде някой с преследвачи на стрелците примерно 500-600 воини и 50-на стрелци, т.е. откъм атаки на противник ставаш по-уязвим.
Прикачени файлове
konkurenciqta.png
daniobg
Капитан

#22 Мнение от daniobg »

Null написа:От лов на руини 1-во ниво, съм направил конниците, не съм ги губил (достатъчно лечители), няма да ги изхвърля я. Най-общо имат 35 кръв на конник, т.е. могат да поемат удар, като бройките убити няма да са толко много (по-лесно ще ги вдигнат лечителите, отколкото ако съм само със стрелци с по 15 кръв на стрелец - 3 пъти повече загуби).

А ето как го прави конкуренцията (пак рицар):
Може и само с носачи (в зависимост от расата, ресурса е около 400к +-20к), 200+ стрелци, 100-120 лечители. Тук проблема е да не дойде някой с преследвачи на стрелците примерно 500-600 воини и 50-на стрелци, т.е. откъм атаки на противник ставаш по-уязвим.
Играч 3 звезди да се насере не може да мине през обикновенна кула 5то ниво + укрепление пето ниво + една магическа на което и да е... така че който и да ти дойде няма да може да мине през теб освен ако не иска да се занули. Моят съвет е да ги избиеш тия конници, колкото и да ти е жал за тях да ти свалят рейтинга, после чак на 4* ще ти трябват, ама ти си знаеш - както ти казах на руини 2* се ходи с летящи и стрелци, щото са преследвачи - конниците едно че в момента ти вдигат излишно рейтинга, 2ро че ти вдигат загубите щото летящите, които биеш по руините са им преследвачи... Вместо 200 конника си направи 200 носача още - тъкмо ще си подготвен като станеш 3* с носачи.
icoto2014
Новобранец

#23 Мнение от icoto2014 »

Относно коментара за минаването на играч 3* през кула. Аз лично съм минавал през защита която описваш докато бях 3*. Тук е мястото да се обърне внимание, че при нападение не е необходимо да се напада чужд замък с основната армия, една самоубийствена атака от 3-4к наемници събаря основните сили на противника и го връща в първи клас, така че според мен е необходима предпазливост дори и с максимална защита.
daniobg
Капитан

#24 Мнение от daniobg »

icoto2014 написа:Относно коментара за минаването на играч 3* през кула. Аз лично съм минавал през защита която описваш докато бях 3*.
И аз мога да мина през кула на 5то + укреп и то давам малки загуби от носачи (около 100) - представи си ако има и армия вътре въобще няма да си струва атаката...
Null
Магистър

#25 Мнение от Null »

За да не стане объркване: по-нагоре става дума за играчи на 2 звезди, които имат основната теоретична схема (бройки войски), към която добавих леко допълнение как това изглежда вече реално във вид на ъпгрейди на войската и бройки. Тук стана и разклонението на бройките в зависимост от ъпгрейда на ниво 2 и 3 на войската. (Не говорим за играчи на 3 звезди).
Моята схема е работеща добре, като има и схема от другия цитиран играч.
Целта е всеки играч да си напасне бройките в зависимост от раса и т.н. (За пример при Рицар носачите са по-малко, тъй като носят повече; при Елф лечителите ще са по-малко, тъй като вдигат +1 убит спрямо останалите лечители в другите раси).

Обръщам внимание на това, че до колкото една армия отива, бие се, взема ресурс т.е. успяла да изнесе целия ресурс, а лечителите да вдигнат всички убити - всяка схема, осигуряваща това е добре работеща.
Молбата ми е да не разводняваме излишно темата, т.е. новите играчи по-лесно да могат да проследяват и намират каквото им трябва. Предварително благодаря!
csmanq4e
Новобранец

#26 Мнение от csmanq4e »

Конкуренция ,или не ,аз побеждавам руините с тази войска и нямам никаква войска загуба ,дори и срещу най-силните руини ,а относно кулите ,че никой не можел да ги победи ,с тази войска извърших успешен грабеж срещу 1 с 2 кули 4то ниво и 3 укрепления 3то ниво и нямах загуби.
Прикачени файлове
2.png
2.png (142.43 KiB) Преглеждано 76615 пъти
1.png
1.png (143.97 KiB) Преглеждано 76615 пъти
liolioDemon
Магистър

#27 Мнение от liolioDemon »

Ето къде са изчезнали перлите от играта :lol:
csmanq4e
Новобранец

#28 Мнение от csmanq4e »

Охоо ,аз ако ви ги оставях докъде щях да съм сега ? :lol: :lol:
daniobg
Капитан

#29 Мнение от daniobg »

csmanq4e написа:а относно кулите ,че никой не можел да ги победи ,с тази войска извърших успешен грабеж срещу 1 с 2 кули 4то ниво и 3 укрепления 3то ниво и нямах загуби.
И преди това какво беше пил/пушил, че аз с тройна на твоята войска не минавам без загуби? :lol:
Null
Магистър

#30 Мнение от Null »

csmanq4e, в 95% от случаите ще набиеш руината без проблем. Все пак има малко места, през който няма да минеш без жертви. Обърни внимание на броя жертви след 1-я рунд и виж какво би се случило в калкулатова при теб със същите бройки на войска в руината. От тази руина взех 15 опит, а има руини, от които вадя и 20. Именно тук идва силата на войската с повече кръв, която понася удара. Ако не е тя, стрелци и лечители ще получат добър dmg.
Имайте предвид, че героя дава 10 на защита на войските.
Прикачени файлове
zor.png
csmanq4e
Новобранец

#31 Мнение от csmanq4e »

Ето какво ми се получи :)
Прикачени файлове
3to.png
3to.png (33.81 KiB) Преглеждано 76479 пъти
2ro.png
2ro.png (32.35 KiB) Преглеждано 76479 пъти
1vo.png
1vo.png (251.1 KiB) Преглеждано 76479 пъти
daniobg
Капитан

#32 Мнение от daniobg »

csmanq4e написа:Ето какво ми се получи :)
Ти верно се правиш на чук или просто отново си напушен - сложи в калкулатора твойта войска и 2 кули на 4 ниво и 3 укрепления на 3то да видиш как се зануляваш, дето ми разправяш, че си минавал през тях без загуби - отнася се за цитата
с тази войска извърших успешен грабеж срещу 1 с 2 кули 4то ниво и 3 укрепления 3то ниво и нямах загуби.
Айде спирам вече, че ми писна да обяснявам като на малоумен...
Koruin1
Новобранец

#33 Мнение от Koruin1 »

Силно, силно подценени армии ... в повечето случаи е неободимо препоръчваните единици да се разделят на две. Човек генерирал подобни армии е на границата да се покачи в звание. Руините могат да се бият с далеч по скоромен войскови капацитет.
ValentinGeor142
Новобранец

#34 Мнение от ValentinGeor142 »

Andrian1 написа:Много играчи от първия момент допускат грешката да правят войски от всички видове, което им вдига рейтинга излишно, и ги качва на по-високо ниво без да са готови за това. Тук ще дам едно кратко напътствие кои руини с какви войски се убиват. За да не е скучно няма да обяснявам принципа на преследвачите, просто правя таблица за отделните видове руини по ранг. Имайте впредвид, че на съответното ниво останалите войски са напълно излишни, и моят съвет е по някакъв начин да се освободите от тях.
Руини 1-во ниво: 500 носачи, 100 конници, 100 летящи и 50 лекари
добре е войските да са второ ниво, но и първо са достатъчни. За рицарите бройката носачи е наполовина.
Руини 2-ро ниво:1000 носачи, 200 летящи, 100 стрелци, 100 лекари.
Всичките войски минимум 2-ро ниво, трето е перфектно.
Руини 3-то ниво: 1500 носачи, 900 войници, 200 стрелци и 250-300 лекари
Задължително всички войски 3-то ниво
Руините 4 звезди се явяват най-трудни за убиване, затова задължително се изчисляват преди атаката, а най-добре в началото да се ходи в съвместни атаки със съклановец или съюзник.
Приблизителната войска е следната:
2600 носачи, 1000 войни, 1300 конници, 650-750 лекари.
На този сървър се срещат и много силни 4-ки, изчислявайте на калкулатора.
Руините 5, 6, 7 звезди и агресивните се бият по друг начин, но сега нямам време да го опиша, може би по-късно, ако моите напътствия ви се видят полезни.
Публикувай отговор

Обратно към “Гайдове по играта”