Какви грешки допуска новакът в тази игра?

В този форум играчите могат да споделят своите игрови стратегии, да съветват как да се развивате по-добре, какви пътища за развитие съществуват и как се постига определен резултат.
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Andrian1
Оръженосец

Какви грешки допуска новакът в тази игра?

#1 Мнение от Andrian1 »

Играта има няколко подвеждащи момента, които би трябвало да се избегнат:
Първа грешка на новака: С отварянето на портата, играта дава Защита на древните, която на ниските нива изобщо не ви е необходима. Не я вземайте, оставете си я в невзетите награди, като станете на 5 звезди, ще ви послужи. Направете си две укрепления и две кули, достатъчна защита са.
Втора грешка: Веднага ви излиза куест за 100 войници. Не го изпълнявайте на първо ниво, войници ще ви трябват чак на 3-то, на първо ниво трябват носачи, конници, летящи и лекари. Войниците само ще ви вдигнат рейтинга, и ще качите ниво без да сте готови за това.
Трета грешка: Всички бързат да вземат наградите от куестовете, някои от които са съвсем излишни. В никакъв случай не вземайте магове, и изобщо войски, които не ви трябват за руини от вашия ранг.
Четвърта, ОСНОВНА ГРЕШКА. Правите градове в съседни клетки. Никога не го правете, по-добре втори град по-ниско ниво, отколкото два съседни.
Пета грешка: Правите градовете си много далеч един от друг: В бъдеще ще се налага да разкарвате ресурси и да пращате помощ на големи разстояния, което е много мудно и не винаги успешно. Най добрият играч, който съм виждал, имаше три градчета в едно кралство, и две-през едно от столицата си. Три градчета в едно кралство най-успешно ви предпазват от зануляване на 5 звезди, но това е малко по-нататък, ако някой се заинтересува, мога да обясня как. надявам се да съм бил полезен.
gbm76
Оръженосец

Re: Какви грешки допуска новакът в тази игра?

#2 Мнение от gbm76 »

браво , много хубава тема ,хубаво е че има хора като теб да разясняват нещата и да не се лутат играчите в началото ,надявам се и другите да го оценят
Аватар
Denity1
Магистър

#3 Мнение от Denity1 »

Andrian1 написа: Три градчета в едно кралство най-успешно ви предпазват от зануляване на 5 звезди, но това е малко по-нататък, ако някой се заинтересува, мога да обясня как.

Може ли да обясниш как ? :)
Andrian1
Оръженосец

#4 Мнение от Andrian1 »

Лесно, но иска по-голяма концентрация, и повече време пред компютъра. Пускате градовете си да се затварят през два часа, и отрядът с героя се мести и тръгва към руина от този град, който е пръв за затваряне. Изчислява се така, че войската да се върне при затворени врати, после градът се отваря, войската се мести в следващия, а този пак се пуска на затваряне. При добро пресмятане на времето се избягва всякакво залавяне на войските на връщане, и опасността от зануляване става никаква. Трябва да се внимава, разбира се, със съвместните атаки, за да не се окаже, че се връщаме при отворени врати. Същото важи за агресивна руина, пробоят от наемници се движи доста по-бавно от основата с героя, и може да се получи така, че героят да се прибере на отворени врати, а наемниците- на затворени.
Аватар
Denity1
Магистър

#5 Мнение от Denity1 »

Да, но вратите трябва да се затварят с перли за по - бързо, а това да го правиш всеки ден не са малко перли :)
Другия начин да се предпазим от зануляване е да държим в храма близките до нас противници докато сме на руина. :)
thereaper159
Новобранец

#6 Мнение от thereaper159 »

Andrian1 написа:Лесно, но иска по-голяма концентрация, и повече време пред компютъра. Пускате градовете си да се затварят през два часа, и отрядът с героя се мести и тръгва към руина от този град, който е пръв за затваряне. Изчислява се така, че войската да се върне при затворени врати, после градът се отваря, войската се мести в следващия, а този пак се пуска на затваряне. При добро пресмятане на времето се избягва всякакво залавяне на войските на връщане, и опасността от зануляване става никаква. Трябва да се внимава, разбира се, със съвместните атаки, за да не се окаже, че се връщаме при отворени врати. Същото важи за агресивна руина, пробоят от наемници се движи доста по-бавно от основата с героя, и може да се получи така, че героят да се прибере на отворени врати, а наемниците- на затворени.

нече нещо но мисля че стратегията с тези порти нещо куца...въпрос: ами ако биеш в твоето кралство? и си на 40 мин отиване и връщане? или саседно кралство кадето си на 1 час отиване и връщане? тратегията ти куца поради факта че да изкараш 2 4аса да се връща армията на затворена врата трябва да биеш на няколко кралства разтояние... а там лесно могат да те секът и лагер да ти направят даже... лично според мен по добрата защита е 2 магически кули на 7мо максимална защита и да имаш 100 150к пак може и повече наемника... да ги видим как ще те атакуват тогава без да се занулят... покраи мен има няколко играча които се правят на велики но така и така все още никои от мишоците нее взел да ме занулява....
Andrian1
Оръженосец

#7 Мнение от Andrian1 »

Занулявали са ме, с милион и половина наемника, и с армия, способна сама да вземе червена агра, 6-ца, без да я пробива с наемници, и без никакви загуби. Двама играчи, които играят две години, а ти си от 4 месеца, не им представлява НИКАКВА трудност. А относно това, кога и къде ходи армията ти, и кога се връща, дали за 40 минути, или за един час, въпрос на концентрация, и на изчакване. И на много други подробности, храм, активност на съседите в играта и т.н. Досега това е единствения начин да се опазиш, изключвам този, да затваряш срещу перли, не съм чак толкова богат, за да го правя непрекъснато. Ако някой има някаква друга идея, моля да я сподели. А, който не я харесва, моля, да не я прилага, никакъв проблем. И, ако може, да се заселва по-близо до мен.
Achilles
Капитан

#8 Мнение от Achilles »

стратегията е добра просто не я схванаха.... като гледам коментарите им....
kaloyan7
Капитан

#9 Мнение от kaloyan7 »

Да недейте да играете с една звезда
още в началото пазете я за друг път. :lol:
Последно промяна от kaloyan7 на 07 Юли 2013, 01:05, променено общо 1 път.
krager
Капитан

#10 Мнение от krager »

да вметна само -според автора -един нов играч ще има ли лечители изучени от наука?!?!?!?!? :roll: :? :lol:
Andrian1
Оръженосец

#11 Мнение от Andrian1 »

[quote="Andrian1"]
Трета грешка: Всички бързат да вземат наградите от куестовете, някои от които са съвсем излишни. В никакъв случай не вземайте магове, и изобщо войски, които не ви трябват за руини от вашия ранг.

Добре е и да се научиш да четеш по-внимателно. Лекари отначало се вземат от куеста, 5 на брой, трябват ти за всякакви видове руини. Оттам нататък наблягаш на науката, която е много важна за бързото ти развитие, и изобщо за всичко. От втория куест ти дава, доколкото си спомням, 100 лекаря, също съветвам да се вземат. Ама да вземаш наемници, рицари и стрелци на първо и второ ниво, особено пък магьосници, си е чист автогол.
Аватар
Denity1
Магистър

#12 Мнение от Denity1 »

Achilles написа:стратегията е добра просто не я схванаха.... като гледам коментарите им....

Прав си... аз малко не я схванах. :lol: :lol:
Може ли по - подробно да се обясни ? :)
Achilles
Капитан

#13 Мнение от Achilles »

3 замъка в едно кралство
1ви замък пускаш портата да се затваря и чакаш, след 2 часа пускаш да се затваря портата на 2рия замък и продължаваш да чакаш...... като остане време по преценка според зависи от това къде се намира целта ви пускате атаката си..... след като са минали 4 часа от пускането за затваряне на първата порта пускате и на 3тия замък портата да се затвори. през това време атаката ви се прибира успешно на затворена порта от замък 1 в него отваряте портата и я пускате пак да се затваря и местите армията в замък 2 там изчаквате пак необхобимото време за да пуснете атакта си... след атаката процедурата като от замък 1 и т.н. с тази стратегия ако имате 12-13ч за деня правите 6 атаки без никаква опасност за армията ви..
Аватар
BigMaster
Капитан

#14 Мнение от BigMaster »

Achilles написа:3 замъка в едно кралство
1ви замък пускаш портата да се затваря и чакаш, след 2 часа пускаш да се затваря портата на 2рия замък и продължаваш да чакаш...... като остане време по преценка според зависи от това къде се намира целта ви пускате атаката си..... след като са минали 4 часа от пускането за затваряне на първата порта пускате и на 3тия замък портата да се затвори. през това време атаката ви се прибира успешно на затворена порта от замък 1 в него отваряте портата и я пускате пак да се затваря и местите армията в замък 2 там изчаквате пак необхобимото време за да пуснете атакта си... след атаката процедурата като от замък 1 и т.н. с тази стратегия ако имате 12-13ч за деня правите 6 атаки без никаква опасност за армията ви..
А през това време не трябва ли да пренасяш злато м/у градовете като луд ?
Andrian1
Оръженосец

#15 Мнение от Andrian1 »

Напротив, нищо не се налага да пренасяш. Всички ресурси отиват в града, от който тръгва войската ти, и където се връща, разбира се. Така че, градовете, от които ходиш на руини, са винаги заредени с ресурси.
Purple2013
Оръженосец

#16 Мнение от Purple2013 »

Поздравления за полезната тема Andrian1 :) Надявам се повече хора да надникват тук и да черпят от съветите на опитните, и напреднали играчи като Вас. Напълно подкрепям, и в тази връзка бих искала да споделя нещо именно за маговете :D Когато бях новак :shock: , ми се появи платен куест /40 перли/ за магове, който взех. Това обаче беше грешка, защото те ми послужиха едва, когато станах сюзерен. Не е грешно да изпълните куеста, просто не го взимайте. Маговете качват изкуствено и ненужно рейтинг, а е добре да се задържите по-дълго в ниските звания, за да сте подготвени по-добре за големия финал :lol: или началото на края :lol:
i1978
Оръженосец

#17 Мнение от i1978 »

thereaper159 написа:
Andrian1 написа:Лесно, но иска по-голяма концентрация, и повече време пред компютъра. Пускате градовете си да се затварят през два часа, и отрядът с героя се мести и тръгва към руина от този град, който е пръв за затваряне. Изчислява се така, че войската да се върне при затворени врати, после градът се отваря, войската се мести в следващия, а този пак се пуска на затваряне. При добро пресмятане на времето се избягва всякакво залавяне на войските на връщане, и опасността от зануляване става никаква. Трябва да се внимава, разбира се, със съвместните атаки, за да не се окаже, че се връщаме при отворени врати. Същото важи за агресивна руина, пробоят от наемници се движи доста по-бавно от основата с героя, и може да се получи така, че героят да се прибере на отворени врати, а наемниците- на затворени.

нече нещо но мисля че стратегията с тези порти нещо куца...въпрос: ами ако биеш в твоето кралство? и си на 40 мин отиване и връщане? или саседно кралство кадето си на 1 час отиване и връщане? тратегията ти куца поради факта че да изкараш 2 4аса да се връща армията на затворена врата трябва да биеш на няколко кралства разтояние... а там лесно могат да те секът и лагер да ти направят даже... лично според мен по добрата защита е 2 магически кули на 7мо максимална защита и да имаш 100 150к пак може и повече наемника... да ги видим как ще те атакуват тогава без да се занулят... покраи мен има няколко играча които се правят на велики но така и така все още никои от мишоците нее взел да ме занулява....
Моя съвет към теб е следния: Преди да даваш акъл, кое е хубаво и кое е лошо вземи си премести като за начало оня град до столицата че си загубил 8 полета. 150к наеми, като ти дойде правилната армия, знаеш ли къде ще идат? Стратегията е добра и за хора, които могат да смятат. За хората с двойки или тройки по математика не е полезна, впрочем моя съвет е да се набляга над учебниците докато е време, че после ще е късно.
SergeyDimitrov
Новобранец

#18 Мнение от SergeyDimitrov »

Ako rechem sum vzel nagrada 200 glavoreza kakvo da pravq ?Chak sega go vidqx tozi post :)

EDIT:<nodray>: Кирилица !!!
http://www.neobux.com/?r=Monerade

Бърз и лесен начин за изкарване на пари !
thecrowny
Новобранец

#19 Мнение от thecrowny »

Aхилчо много има да учиш за тая играя още мойто момче
за малко да умра от смех на глупоста която си написал
даже мисля да те съдя за опит за убийство - чрез смях
научи още малко за това как се пази армия и тогава се излагай публично
не те е срам - в тот 20 играч да не знае как да се варди
Аватар
Denity1
Магистър

#20 Мнение от Denity1 »

thecrowny написа:Aхилчо много има да учиш за тая играя още мойто момче

Айде като много знаеш, ти обясни ! :)
RalicaKrsteva
Новобранец

#21 Мнение от RalicaKrsteva »

Здравейте, аз съм много нова ии...искам да ви питам това с черните перли...Как се печелят? Много мерси :))
Аватар
nodray
Магистър

#22 Мнение от nodray »

RalicaKrsteva написа:Здравейте, аз съм много нова ии...искам да ви питам това с черните перли...Как се печелят? Много мерси :))
http://mlgame.bg/wiki/Wiki.jsp?page=BlackPearl

Значи 1-во разгледай енциклопедията, после разпитвай. Ще те помоля, ако имаш конкретни въпроси да ги публикуваш в нова тема в съответния раздел.
أنا أحب موني

نوضري
JuvigyKhan
Новобранец

#23 Мнение от JuvigyKhan »

5 та грешка на новака:
Когато играч от клан РЕД те навива да си отвориш рудника за да си прави мисии - не му вярвайте. И ако е от същото ниво го слагайте в храма докато е отворен рудника. Клан Black Perl (ЧернатаПерла е друг клан) са същите подли парчета - явно са приятелчета. Представям си какво ще е ако е солено езеро ...
Преди някои да каже сам си си виновен - подозирах ,че така ще стане и 1 далечен рудник е малка цена за да излезне колко са долни някои кланове.
Последно промяна от JuvigyKhan на 19 Окт 2013, 11:11, променено общо 1 път.
Аватар
BigMaster
Капитан

#24 Мнение от BigMaster »

thecrowny написа:Aхилчо много има да учиш за тая играя още мойто момче
Хубаво е да се критикува , но дай на хората по-добро решение? Макар че Ахил вече ме е занулявал и не се сърдя такава е играта , ама понеже не бих искл пак да ми се случи а явно ти знаеш как би ли ме осветлил?
Koruin1
Новобранец

#25 Мнение от Koruin1 »

Achilles написа:3 замъка в едно кралство
Добре де, а когато трансферирам войската към отворения град 2 някой мил съсед няма ли да ме чака там за по кафе?
daniobg
Капитан

#26 Мнение от daniobg »

Koruin1 написа: Добре де, а когато трансферирам войската към отворения град 2 някой мил съсед няма ли да ме чака там за по кафе?
Войските ти много по бързо ще се придвижат от един замък в друг като замъците ти са в едно кралство - може също да сложиш агресивните съседи в твоето кралство в храма (особено ако са им бързи героите) и така да си местиш войската без да се притесняваш от тях. В крайна сметка пак могат да те занулят, щото тоя метод изисква ебати цикленето, а все пак предполагам имаш и социален живот и не си нонстоп пред компютъра, но ако нямаш такъв и циклиш постоянно - да тогава шанса да те занулят е минимален...
Koruin1
Новобранец

#27 Мнение от Koruin1 »

daniobg написа:
Koruin1 написа: Добре де, а когато трансферирам войската към отворения град 2 някой мил съсед няма ли да ме чака там за по кафе?
Войските ти много по бързо ще се придвижат от един замък в друг като замъците ти са в едно кралство - може също да сложиш агресивните съседи в твоето кралство в храма (особено ако са им бързи героите) и така да си местиш войската без да се притесняваш от тях. В крайна сметка пак могат да те занулят, щото тоя метод изисква ебати цикленето, а все пак предполагам имаш и социален живот и не си нонстоп пред компютъра, но ако нямаш такъв и циклиш постоянно - да тогава шанса да те занулят е минимален...
Това със скоростта не е толкова важно колкото това че ако мил съсед се самопокани, аз мога да върна трансфера към затворения град 1. Риска наистина е минимлен, да не кажа никакъв, но подобна игра едва ли носи особено удоволствие :)
Jlembio
Новобранец

#28 Мнение от Jlembio »

Само 1 не разбрах аз от това местене...след като атакуващия (атакуващите) забележат какво правиш (работа за няколко часа да те гледат) няма ли :
а) да ти сложат окови
б) да ти направят градовете на летища

Все си мисля че панацея ако съществува, екипа на играта моментално ще се погрижи да смени правилата.
Аватар
LCFDIVINE
Магистър
Обратна връзка:

#29 Мнение от LCFDIVINE »

"Какви грешки допуска новакът в тази игра?"
1 основна, започва да играе :mrgreen:
korina1
Новобранец

#30 Мнение от korina1 »

Andrian1 написа:Играта има няколко подвеждащи момента, които би трябвало да се избегнат:
Първа грешка на новака: С отварянето на портата, играта дава Защита на древните, която на ниските нива изобщо не ви е необходима. Не я вземайте, оставете си я в невзетите награди, като станете на 5 звезди, ще ви послужи. Направете си две укрепления и две кули, достатъчна защита са.
Втора грешка: Веднага ви излиза куест за 100 войници. Не го изпълнявайте на първо ниво, войници ще ви трябват чак на 3-то, на първо ниво трябват носачи, конници, летящи и лекари. Войниците само ще ви вдигнат рейтинга, и ще качите ниво без да сте готови за това.
Четвърта, ОСНОВНА ГРЕШКА. Правите градове в съседни клетки. Никога не го правете, по-добре втори град по-ниско ниво, отколкото два съседни.
Пета грешка: Правите градовете си много далеч един от друг: В бъдеще ще се налага да разкарвате ресурси и да пращате помощ на големи разстояния, което е много мудно и не винаги успешно. Най добрият играч, който съм виждал, имаше три градчета в едно кралство, и две-през едно от столицата си. Три градчета в едно кралство най-успешно ви предпазват от зануляване на 5 звезди, но това е малко по-нататък, ако някой се заинтересува, мога да обясня как. надявам се да съм бил полезен.
По грешки 1 и 2 съм се справила отлично - успешно изпълнени :)
За следващите добре че се светнах да питам и магове не съм вземала , но мисля едни 5 лекаря да взема.
Сега дилемата е с втория град - моето кралство е пренаселено ...:)
Аватар
Haawiell
Новобранец

#31 Мнение от Haawiell »

Много полезни съвети ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Гайдове по играта”