Изучаване на всички Науки

Преди да създавате нова тема убедете се, че никой друг не е предлагал същата идея.
За целта използвайте търсачката на форума в раздел „Предложения и идеи“, а също Ctrl+F из страниците на раздела.
В този раздел мнения без полезно смислово натоварване могат да бъдат изтрити без предупреждение.
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
AwESoMeBMW
Новобранец

Изучаване на всички Науки

#1 Мнение от AwESoMeBMW »

Понеже, за изучаване на много от нивата на науките, се изискват хиляди перли, предлагам всеки играч, който е изучил всяка една Наука до последното и ниво, с изключение на "Кланови замъци", да получи, като награда от куест, случаен Артефакт от избрано от Вас ниво.
Така ще се даде стимул за тези, които придобиват Черни Перли от играта, да ги вкарват повече там, защото има и леко ненужни нива на определени науки.
Понеже има и 2 науки, които са по-специфични - "Пренасяне на столица" и "Разширяване на града", за тях може да е като задължително изискване:

"Пренасяне на столица" - да бъде сменено поне веднъж местоположението на столицата Ви.

"Разширяване на града" - Да сте, или да притежавате всичките възможни 6 града, и да сте им разширили парцелите на максимум.

Все пак изучаването на Науките най-често изисква години.
Мерси за отделеното време.
interkom
Капитан

Re: Изучаване на всички Науки

#2 Мнение от interkom »

Кои са НЕнужните науки?
Аватар
AwESoMeBMW
Новобранец

#3 Мнение от AwESoMeBMW »

Не съм споменал за ненужни науки, а "леко ненужни нива на определени науки", като например последните нива на "Пазар" и "Картография", които се сещам веднага. Това е маловажно в случая, пред цялостната идея.
radoslav111
Капитан

#4 Мнение от radoslav111 »

Маловажни са, щот са на майка си у кътния и наистина няма смисъл от тях, защото няма да тръгна през 12 кралства в 13-то да си купувам ресурси, които ще ми се върнат след 15 часа... :lol: Същото се отнася и с проучванията...
kaktyc
Капитан

#5 Мнение от kaktyc »

:) а да ти праснат Проклятие на картографията 4-то или 5-то ниво. за да не можеш да проучваш извън кралството, където са ти проучвателите??
същото важи и за науки като Наблюдение и Шпионаж... като ти сложат проклятие, с което им намаляват радиуса до степен да не виждаш извън кралството и се чудиш защо не си изучил тези науки до по-високо ниво..
Аватар
AwESoMeBMW
Новобранец

#6 Мнение от AwESoMeBMW »

Като говорим за неща "ако", хубаво ще ти наложат проклятия върху тези неща, но колко човека ще имат това проклятие и изобщо ще си го навлечеш ли ти някога..!? Освен това "ако" имаш навик или свитък за спиране на негативни събития или такива за шанс в проценти да не се случи нищо от изброените..

А за скиптиците- какво ще кажете за пълното изучаване на Науката "Скривалище", че толкова много ресурси скрива, просто можем да бъдем напълно спокойни от изучаването й. ;)
radoslav111
Капитан

#7 Мнение от radoslav111 »

Е, то проклятието не е вечно... 1 ден не е толкова фатално, когато можеш спокойно да си наблюдаваш руините, които откриваш чрез пророците...
Пък и съм чувал проучватели възможно в най - различни градове, а да не бъдат на едно място, точно заради проклятия...
kaktyc
Капитан

#8 Мнение от kaktyc »

до AwESoMeBMW и radoslav111:

явно не сте си имали работа с упорити барбита... проклятия за картографията, шпионажа и пророците са ми слагали толкова пъти, че не съм ги броил.. Да, по 1 ден действат, но ако ти слагат редовно ще те питам тогава как ще намираш или биеш нормално руини.
Преди повече от година от някакъв турнир ми се падна арт 1-во ниво "великия сборник на карти" (Параметрите на науката Картография се променят с +3). Бях разочарован и го бях нарочил за претопяване. По-късно се радвах, че имам този арт, понеже при проклятие на картографията ме спасяваше.

AwESoMeBMW, ти правиш ли разлика между негативно събитие и това някой да ти направи свитък с проклятие?
Аватар
AwESoMeBMW
Новобранец

#9 Мнение от AwESoMeBMW »

До kaktyc, явно не четеш какво пишеш или не правиш разлика м/у заклинание и дневно проклятие --> " проклятия за картографията, шпионажа и пророците". Затова и отговорът ми беше такъв.
А за заклинанията пък ти трябва да си чувал за свитък, навик и артефакт за защита от магии.
И в крайна сметка не е за това темата.
kaktyc
Капитан

#10 Мнение от kaktyc »

Да, точно това имах предвид - Проклятие, а не Негативно събитие. На http://mlinfo.ru/scrolls/ можеш да видиш всички тези свитъци как се казват. И при положение, че носителя е играч, то може да го сложат на което и да е твое владение (град, рудник, лагер и т.н.). Не може навсякъде да имаш защита от магии.
И си прав, че темата беше за друго, но ти сам писа за безсмислено високи нива на някои науки, а реално не са излишни.
desiko
Новобранец

#11 Мнение от desiko »

Кактус, не сам Барбитата са упорити.
И тогава установяваш, че арт за + картография, шпионаж, пророци, заклинания са прекрасно нещо.
Тогава и "безсмислена наука на макс ниво" не те спасява.
Аватар
LCFDIVINE
Магистър
Обратна връзка:

#12 Мнение от LCFDIVINE »

AwESoMeBMW написа:Понеже, за изучаване на много от нивата на науките, се изискват хиляди перли, предлагам всеки играч, който е изучил всяка една Наука до последното и ниво, с изключение на "Кланови замъци", да получи, като награда от куест, случаен Артефакт от избрано от Вас ниво.
Така ще се даде стимул за тези, които придобиват Черни Перли от играта, да ги вкарват повече там, защото има и леко ненужни нива на определени науки.
Понеже има и 2 науки, които са по-специфични - "Пренасяне на столица" и "Разширяване на града", за тях може да е като задължително изискване:

"Пренасяне на столица" - да бъде сменено поне веднъж местоположението на столицата Ви.

"Разширяване на града" - Да сте, или да притежавате всичките възможни 6 града, и да сте им разширили парцелите на максимум.

Все пак изучаването на Науките най-често изисква години.
Мерси за отделеното време.
А ако не желая да се пренасям не получавам наградата ?
Аватар
AwESoMeBMW
Новобранец

#13 Мнение от AwESoMeBMW »

Идея с примерни опции, в случая да. Важното е да бъде разгледана идеята от когото трябва и най-вече да бъде одобрена. Ние тук и да си пишем помежду си и да разтягаме локуми, за това и онова, смисъл няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Предложения и идеи”