Здравейте! Явно на всички не ни харесва проучватели да умират като мухи, независимо дали са със закупен бонус, скорост, действия от свитъци и т.н.... Прочетох теми из форума и обикновено отговорът е от типа "пускайте ги на по-бавна скорост, в краен случай на най-бавната". А когато дори тогава умрат доста повече от очакваното или нормалното според простата математика за 6 клас следва "ами шансът си го има". Първо искам да уточня две неща. Според простата математика не е редно да измират толкова много било то и на най-висока или най-ниска скорост. Второ - погледнато от гледна точка на психологията шансът им за умиране е 50/50. Давам пример с хвърлянето на монета - колко пъти може да се падне ези при нейното хвърляне 4, 5 или колкото пъти искате? Ами отговорът си е 50%... Като гледам как умират проучвателите програмистите май са си написали кода именно от гледна точка на психологията, а обявените проценти влияят върху тези 50%. Предложението ми е следното - да се направи така, че всеки 30ти пуснат проучвател към дадени координати да умира и всички да могат да бъдат пускани само на една усреднена скорост - примерно нещо средно между сегашните "нормално" и "ускорено" или в краен случай на "нормално". Може вместо всеки 30ти да умира всеки 25 проучвател. Но не говоря за проучвател от дадения експедитационен корпус, а за общата бройка на текущя град. Ще е добре, ако има и някаква индикация, за да се знае че съотвения проучвател ще умре.
Аз освен проблем с проучвателите имам и проблем с търговците. Доста често от 15 търговеца ми се връщат около 10-11... Предлагам да се направи по подобие на по-горе описания начин. Тук като "пореден номер на смъртта" може да е всеки 20 търгоец, пак от сътветния град.
Проучватели и търговци
-
- Оръженосец
-
- Капитан
Re: Проучватели и търговци
Би било разумно програмистите да си оправят кодовете.Идеи има много но те остават нереализирани или непрочетени.Като питаш защо не намираш руини ти отговарят-ускорете си проучвателите,като казваш че много умират казват-пускайте ги на най бавна скорост така шанса за гибел бил по малък
,и ние очакваме да се промени нещо-
-ще се промени като не купувам повече ускорение защото не ми издържат нервите-хем искат да даваш перли но не искат да променят почти нищо-е това няма как да стане.Както са казали хората-парен каша духа.Предложението е очевидно по добро отколкото текущото състояние на проучванията и дадените ни измислени шансове за гибел но за реализация просто не разчитай...

-
- Оръженосец
Аз ще се надявам на неговото осъщестяване, защото развието на играта в по-добра насока може само да привлече нови играчи. Самите играчи на дадена игра се явяват също и реклама за нея. А от темите във форума разбрах, че въпросният проблем с умиранията на проучвателите не е само при нас. Имам и 1-2 идеи относно руините, но в сегашното състояние до където са стигнали май идеите ще важат за сървър като нашия - западнал... А според мен нищо не коства на администрацията или лицата, които са свързани с предаването на идеите на играчите, да направят това нещо - да предадат нашите идеи на създателите 

-
- Капитан
А според мен нищо не коства на администрацията или лицата, които са свързани с предаването на идеите на играчите, да направят това нещо - да предадат нашите идеи на създателите 
Според тебе колко от идеите и предложенията стигат до създателите на играта или до тези от които зависят промените за по добра игра и по малко нерви??? Нямаме ли връзка с тях здраве му кажи!!!

Според тебе колко от идеите и предложенията стигат до създателите на играта или до тези от които зависят промените за по добра игра и по малко нерви??? Нямаме ли връзка с тях здраве му кажи!!!
-
- Капитан
Интересното е че ако ги питаш как да вкараш пари или да посочиш някой за наказание за обиди веднага ти отговарят и вземат мерки а като недоволстваш и искаш нещо да се промени в по-добро за играта и играчите,си траят и бездействат и с отговор не те удостояват даже.Какъв е смисъла да продължаваме да искаме това или онова-абсолютно никакъв,а проучватели и търговци продължават да мрат като мухи,но иначе казват-ускорявайте ги! Некадърна работа...
-
- Оръженосец
Ами ако на нашите админи, модератори и т.н. не им стига времето за форума по-добре да си подадат оставките и да бъдат назначени нови хора на техните постове. Лично според мен не е толкова трудно да отделиш 10-15 минути на ден след работа със сегашната активност във форума. После може само да се проверява на някакъв интервал от време дали има нещо ново...